MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Svećenik objašnjava: Koja je najučinkovitija molitva sv. Josipu?

Postoji li koja službena molitva, odnosno obrazac, po kojoj se događaju čudesna uslišanja po zagovoru svetog Josipa?

„Mislim da ne postoji niti jedna molitva koja bi bila tako čudesna po kojoj bi se posebno ostvarivala nekakva znamenja i čudesa”, odgovorio je ‘radijski župnik’ vlč. Damir Ocvirk, inače župnik zagrebačke župe. Sv. Josipa na Trešnjevci, nastavljajući dalje svoje tumačenje:

„Svatko od nas ima iskustvo da je molio različite molitve po kojima je dobio milost. Dakako, među svim molitvama prvenstvo molitve ima ‘Molitva Gospodnja’ koju nas je naučio Isus Krist. To je molitva Očenaša, a svatko onda u svojim pobožnostima može izabrati bilo neki način pobožnosti ili neke oblike molitve koje voli moliti.”

Ne postoji niti jedna čudesna molitva – kaže on – postoji jedino čudo naše vjere s kojim pristupamo molitvi da s vjerom i pouzdanjem upućujemo dobrom Bogu molitvu.

Vezani članci

„Ako vjerujemo da nam je Bog blizu – i da Bog uslišava naše molitve – dovoljno je koji puta reći i samo ‘Bože pomozi’ i dragi Bog pomaže u onoj mjeri u kojoj mi našom vjerom i našim povjerenjem dozvoljavamo.”

Nastavlja vlč. Ocvirk da mi možemo izmoliti i tridesetodnevnu pobožnosti svetome Josipu, ako ne vjerujemo u ono što molimo, dragi Bog nam onda neće uslišati – ne može nam uslišati protiv naše slobodne volje.

„Isto tako je važno imati i prave nakane jer dobri Bog uslišava one nakane koje su važne za naše vječno spasenje, a ne samo za naše vremenito dobro. I kad pristupamo molitvi onda naš čin povjerenja uvijek ide riječima ‘Bože ako je volja tvoja… daj mi ovo ili ono…’ ili ‘usliši moju molitvu na ovaj ili na onaj način’, te kad se molimo svecima u zagovor onda isto tako molimo: ‘Sveti Josipe, ako je Božja volja, isprosi mi ovu ili onu milost koja mi je potrebna…’”, zaključio je odgovor.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er