GLAZBAMEĐUGORJEVIDEO

Klapa Concordia iz Međugorja snimila je prvu pjesmu ” Međugorskoj Kraljici”

Muška klapa “Concordia” iz Međugorja, koju vodi prof. Monija Jarak Mikulić uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote, snimila je svoju prvu pjesmu pod imenom „Međugorskoj Kraljici“. Pjesma će se naći na zajedničkom nosaču zvuka koji uskoro izdaje Informativni centar Mir Medjugorje povodom četrdesete obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju piše Radio Mir Međugorje.

Prvjenac pjesmu klape Concordia „Međugorskoj Kraljici“ potpisuju dva etablirana glazbenika i glazbena autora. Autor teksta i glazbe je Jozo-Jokan Turudić. Aranžman potpisuje Josip-Joco Vukoja. Pjesma je snimljena u tonskom Studiju 3 Informativnog Centra Mir Međugorje.

Klapa Concordia je nastala u Međugorju rujna mjeseca 2016 godine na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Klapa njeguje duhovnu glazbu, tradicionalne klapske pjesme a i obrade pjesama popularne hrvatske glazbe. Široj publici Klapa Concordia postaje poznatija 2019 godine svojim uspješnim prvim nastupom u Omišu na Festivalu dalmatinskih klapa. Uz to klapa ima i zapažene nastupe na u Splitu, Zagrabu, a osvajali su i nagrade na klapskim festivalima.

Klapa Concordia tijekom cijele godine  angažirana je na pjevanju sv.misa. Redovno od svog osnivanja sudjeluju na božićnim, uskršnjim i korizmenim koncertima. Ljubitelji klapske glazbe prepoznali su  njihov rad, teih često angažiraju na raznim promocijama i  kao posebne goste na svadbenim svečanostima. Naravno redovito sudjeluju i na svim klapskim okupljanjima.

Unatoč teškoj protekloj godini, zbog epidemioloških ograničenja i nemogućnosti održavnja redovnih glazbenih proba, klapa Concordia  pronalazila je metode i tehničke mogućnosti da nastavi s radom. Osim što su snimili svoju prvu pjesmu „Međugorskoj Kraljici“, uspjeli su ponovno osigurati sudjelovanje  na ovogodišnjem prestižnom „55.Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2021“.

Članovi klape su: Andrej Sivrić, Josip Odak, Josip Kvesić, Mario Berišić, Ilija Penava, Tomislav Pehar, Domagoj Sušac i Sebastijan Berišić,  umjetnička voditeljica klape je prof.  Monija Jarak Mikulić.

”Pjesma, “Međugorskoj Kraljici“ je  vrlo melodična i lako pamtljiva. Pjesma je pisana na slavu Duha Svetog, na zahvalu Gospi i zahvalu Njenom sinu Isusu Kristu, što je poslao svoju majku među svoj vjernički katolički puk. Za svih ovih 40 godina u vremenu milosti, uistinu se puno toga dobrog dogodilo. Kako sam tekst u jednom dijelu pjesme kaže: Desetljećim u tom kraju, već Blažena Djeva bdije, napaja se Duhom Svetim, i tko nikad prije nije”, kazali su nam o pjesmi, uz zahvalu svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj njihov prvjenac ugleda svjetlost dana.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er