VIDEO

Kip Svete Obitelji nestao ispred katoličke crkve

Misterij je kako su počinitelji uspjeli pomaknuti kip težak gotovo 150 kg bez ostavljanja traga. Veliki kip Svete obitelji koji se nalazi ispred katoličke crkve Svete Margarete Marije u San Antoniju nestao je preko noći.

Sada se pastor i zajednica mole za njegov povratak, dok se drugi pitaju kako se krađa mogla dogoditi. Sveta Obitelj Kip Svete Obitelji je više od 40 godina dočekivao župljane koji su stigli u Svetu Margaretu. Na umjetničkom djelu prikazan je sveti Josip koji stoji pokraj Marije, s rukom oko njezina ramena, i dječak Krist s jednom rukom podignutom u blagoslovu, piše Aleteia

Sada je ostalo samo plitko udubljenje na postolju gdje je nekoć stajalo. Prema Vijestima KSAT-a, nestanak je prvi primijetio vlč. Jimmy Drennan, pastor crkve. Rekao je da je odmah shvatio da je kip nestao, jer ima običaj moliti se pred njim ujutro: “Kad vratim svoj kamion, uvijek pogledam preko parkirališta, izmolim se Svetoj obitelji, a u četvrtak, neposredno prije mise, nestala je”, rekao je Drennan.

Vlč. Drennan je napomenuo da se Sv. Margaret Mary’s morao nositi s vandalizmom u prošlosti, ali nikada s nečim ovakvim. Kip je uklonjen s malo dokaza za nastavak, bez vidljivih tragova guma ili slomljenih dijelova kipa. Događaj se dodaje na popis crkvenih vandalskih incidenata koje prati USCCB.

Kip je težak oko 150 kg, a počivao je na postolju visokom oko 130 cm. Vlč. Drennan sumnja da bi trebala grupa da to izvede: “Pretpostavljam da im je za ovo bio potreban timski napor”, rekao je. “Molimo se da ohrabre jedni druge da čine pravu stvar. Mislimo da je možda u uličici, netko ju je možda ukrao kao šalu i ispustio negdje.”

Župnik je u nastavku istaknuo da je Sveta obitelj posebno važan simbol koji predstavlja “jedinstvo zajednice kao jedne obitelji”. Bez prijavljenih tragova, kongregacija Svete Margarete Marije može se samo moliti da se oni koji su ukrali kip predomisli.

Do tada je vlč. Drennan je potaknuo župljane da se mole za siguran povratak kipa. On je rekao: “Prvo se moramo moliti za one koji su ukrali kip, a zatim učiniti sve što možemo da ga vratimo”, rekao je Drennan. “Želimo da znaju da su naša vrata uvijek otvorena i da su dio ove zajednice. Volimo ih i samo želimo kip natrag.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button