ZANIMLJIVOSTI

Kip neobične zvijeri ispred zgrade UN-a u New Yorku podsjeća na Zvijer s kraja vremena iz knjige Otkrivenja

Kip neobične zvijeri ispred zgrade UN-a u New Yorku podsjeća na Zvijer s kraja vremena iz knjige Otkrivenja Od kad je kip postavljen mnoštvo je zabrinutih ljudi koji vide poveznicu s krajem vremena

Ujedinjeni narodi postavili su divovski kip, čudnovate zvijeri u New Yorku koji izgledom kao da podsjeća na “zvijer” s kraja vremena iz knjige Otkrivenja Novog zavjeta, ali i Danijelova proroštva.

Sam pogled na ovu zvijer rasplamsao je srca brojnih zabrinutih kršćana jer je postavljen u čudno vrijeme, vrijeme nezapamćene tjeskobe naroda.

Ujedinjeni Narodi objavili su sliku zvijeri i objasnili sklupturu ovako: “Čuvar međunarodnog mira i sigurnosti sjedi na Visitor’s Plaza ispred sjedišta UN-a. Čuvar je spoj jaguara i orla, a donirala ga je Vlada Oaxace, Meksiko @MexOnu. Kreirali su ga umjetnici Jacobo i Maria Angeles.

Veliki broj kritičara na društvenim mrežama kažu da se čini da je kip nalik na “zvijer” o kojoj je prorok Daniel pisao u Starom zavjetu, a apostol Ivan u Knjizi Otkrivenja.

Danielovo poglavlje 7, 2-4 opisuje zvijer s tijelom lava i krilima orla:

Noću u viđenju pogledah, kad eno: četiri vjetra nebeska uzbibaše veliko more. Četiri goleme nemani iziđoše iz mora, svaka drukčija. Prva bijaše kao lav, a krila joj orlovska

Apostol Ivan opisao je zvijer sa sličnim značajkama u novozavjetnom odlomku u Otkrivenju 13:2.

“Ta Zvijer što je vidjeh bijaše nalik na leoparda, noge joj kao medvjeđe, usta kao usta lavlja. Zmaj joj dade svoju silu i prijestolje i vlast veliku.”

Još jedan biblijski stih koji kao da viče  kad gledamo ovu zvijer je onaj koji se odnosi na ‘mir i sigurnost’, jer upravo UN kaže da je postavljena zvijer: “čuvar međunarodnog mira i sigurnosti”. S obzirom da je kip nedavno postavljen u ne baš mirnim vremenima;   1. Solunjanima 5, 2-3 kao da upozorava: “Ta i sami dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noći. Dok još budu govorili: Mir i sigurnost, zadesit će ih iznenadna propast kao trudovi trudnicu i neće umaći.”

I dok je vjerojatno u pitanju samo slučajnost(?), teško je oduprijeti se pitanjima posljednjeg vremena gledajući nemirni svijet oko nas pa i ovu izloženu zvijer, kažu – čuvara mira.

Smiluj se Gospodine.

kip zvijeri iz otkrivenja

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er