SVIJETZANIMLJIVOSTI

Kip Gospe Guadalupske ostao netaknut razornim uraganom s udarima vjetra od 200 km/h

Kip Gospe Guadalupske, uključujući platneni plašt, ostao je netaknut usred razaranja koje je izazvao uragan Otis, koji je prošli tjedan pogodio obalni grad Acapulco i druga područja meksičke države Guerrero s udarima vjetra do 200 km na sat.

Uragan kategorije 5, koji je 25. listopada u 12:25 po lokalnom vremenu stigao do kopna u blizini Acapulca, ostavio je najmanje 46 mrtvih i ozbiljnu štetu na hotelima, domovima i poslovnim objektima diljem države.

La Quebrada je visoka litica na obali Pacifika u Acapulcu. Godine 2022. otac Eduardo Chávez, jedan od najvećih stručnjaka za ukazanja Gospe Guadalupske, blagoslovio je sliku postavljenu na litici. Reporter Edgar Galicia iz Azteca Noticias nedavno je obišao područje i otkrio da mala statua postavljena u špilji nije pretrpjela nikakvu štetu tijekom prolaska uragana Otisa. Jedina šteta uočena od oluje, koja je imala vjetrove veće od 185 km na sat, bila je na nekim svjetlima koja su krasila sliku. “Uistinu je prekrasna stvar,” rekao je Galicia u videu objavljenom 1. studenog na X, “znati da je ova Djevica, koja je mnogo godina ‘činila znak križa’ nad mnogim roniocima ovdje, dobro, jer odavde skaču u more.”

Djevica Marija je majka nade. U ovom teškom trenutku ona nas potiče da čvrsto držimo nadu koja izvire iz naše vjere u Isusa Krista našega Gospodina, da se osjećamo praćeni njom i njezinim sinom, njezinim Isusom“, rekao je Valencia. Svećenik je istaknuo i da nam prisutnost svete Marije, “kao majke”, pomaže da iskusimo “utjehu i blizinu Boga koji nas tješi i pomaže”.

CNA

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er