VJERA I DUHOVNOST

SVJEDOČANSTVO Kćeri, umri u majčinoj vjeri

“Otac je zaplakao, sagnuo se umirućoj kćeri i rekao joj: – “Dijete moje, umri u majčinoj vjeri, jer moja nevjera ne vrijedi ništa!”

Misionar pripovijeda: “Poznavao sam jednu obitelj. Majka je bila osvjedočena vjernica, a otac bez vjere. Imali su kćer jedinicu od šesnaest godina.

Djevojka se kolebala između majčine vjere i očeve nevjere. Majka je redovito odlazila u crkvu, a otac se svemu tome izrugivao. Majka je branila svoje vjersko uvjerenje, a otac je kćer poučavao u duhu bezboštva.

Kći je voljela i oca i majku. Zbog toga se nije mogla prikloniti potpuno ni jednome od njih što se tiče vjerskih nazora. Bila je dijete raspolovljene duše.

Jedne večeri, kad su kod njenog kreveta zajedno stajali otac i majka, vidjela je na njima kako se boje najgorega. I dok je otac stajao s jedne strane kreveta, a majka s druge, ona je jednom rukom prihvatila ruku oca, a drugom ruku majke, te ih je zdvojnim glasom zapitala: – “Kad bih sada umirala, kako umrijeti: u očevoj nevjeri ili u majčinoj vjeri?”

Otac je zaplakao, sagnuo se umirućoj kćeri i rekao joj: – “Dijete moje, umri u majčinoj vjeri, jer moja nevjera ne vrijedi ništa!”

Djevojka je poslušala oca i umrla je u majčinoj vjeri.

Strašno je i zamisliti život bez vjere, a kamoli umirati bez nje. Vjera je nezasluženi Božji dar, koji nam pomaže shvatiti kako od Boga dolazimo, kako njemu pripadamo i kako ćemo jednom k njemu doći.

Vjerovati znači biti čvrsto uvjeren da Bog postoji i imati potpuno povjerenje u njega.

Vjerovati znači uvijek biti otvoren Bogu i biti posve ponizan pred njim; držati ga najvećom vrjednotom; uvijek ga spremno kroz život slušati; u nj imati potpuno pouzdanje; od njega se svemu nadati.

Vjerovati znači probijati se mudro i pametno kroz ovaj patnički život – ostajući uvijek vjeran svome Bogu, Kristu i svome zvanju. Upravo u napastima, kušnjama i životnim teškoćama pokazuje se koliko i kako vjerujemo.

Vjerovati znači prihvatiti umrloga i uskrsloga Isusa Krista kao svoj jedini Put, Istinu i Život.

“Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo,  dokaz za one stvarnosti koje ne vidimo.” (Hebr 11, 1)

Vjera je najdragocjenije blago na ovome svijetu! “Najveće blago svijeta je vjera i blago onima koji mogu vjerovati!” “Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!” (Iv 14,1)

kćeri vjeruj

Fra Petar Ljubičić / Rastimo u Gospodinu

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button