VJERA I DUHOVNOST

Kako se osjetiti zagrljenim od Krista kada ti se život lomi?

Kako se osjetiti zagrljenim od Krista kada ti se život lomi? “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” Osjećaj da ne možemo učiniti dovoljno ili da se osjećamo slomljeno u životu iskustvo je koje se prije ili kasnije pojavi u našim životima.

U tim trenucima nam ne pomažu nikakve riječi i rasuđivanja, ali puno pomaže osjećaj da je netko zaista tu za nas. Iskustvo vjere nije samo jedno od nalaženja ključa za razumijevanje života; također se radi o doživljaju tajanstvenog zagrljaja punog ljubavi i brige, posebno kada naša snaga ponestane. To je zapravo jedan od darova Duha: “čvrstoća”, “utjeha”, piše Aleteia

Isus nam u današnjem Evanđelju pokazuje kako možemo prigrliti ovaj dar: “Uzmite jaram moj na sebe i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca; i naći ćeš odmor za sebe. Jer jaram je moj blag i breme moje lako.” To u osnovi znači dvije stvari. Prvo, preuzeti njegov jaram na sebe znači više ne živjeti život sami, ovisno o vlastitoj snazi; Snaga vjere je u spoznaji da nismo sami, da možemo živjeti bilo koju i svaku situaciju našeg života „zajedno“ s Kristom. Druga stvar je blagost i poniznost, odnosno odabir da se ne živi u stalnoj uznemirenosti i pobuni, već sa stavom nekoga tko čini ono što je pred njim ne gubeći vrijeme na prigovaranje oko toga. Život na ovaj način čini život mnogo lakšim!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er