ZANIMLJIVOSTI

Kako pretvoriti svoju bol u najsjajniji biser!

Pretvori bol u biser. Neke su školjke izvana glatke i sjajne, blješte od boja, a neke neugledne, grube, hrapave. Ali ispod oklopa, sve su školjke nježne.

Pretvori bol u biser. Baš kao i ljudi ispod svojih oklopa. Često se dogodi da u školjku upadne neko posebno neugodno zrnce pijeska koje se ugnijezdi u mekom tkivu školjke i ona ga se nikako ne može riješiti. Za neke će školjke to zrnce pijeska postati pogubno: stvorit će im ranicu od koje će na kraju umrijeti.

Ali ima i školjki koje se ponašaju drugačije. Da bi ublažile bol koju im stvara oštro zrnce pijeska, one ga počinju zaobljavati omatajući ga tanušnim slojevima glatkoga sedefa. Na taj način zrnce pijeska počinju pretvarati u biser. Isto je i s ljudima. Neki od svoga zrnca pijeska naprave životnu dramu od koje se nikada ne oporave. Drugi svoja zrnca pijeska pretvaraju u bisere.

Oni prvi nezadovoljni su i optužuju život da je okrutan prema njima. Oni drugi strpljivo stvaraju svoje bisere sve dok bol ne prestane. Ljude koji u sebi nose bisere, prepoznat ćeš po blistavim osmijesima. Pogledaj se u zrcalo. Kakav je tvoj osmijeh? Blista li biser u njemu?

Vezani članci

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA BOLESNE

Milosrdni sveti Josipe, ti si nada bolesnika jer je moćan tvoj zagovor pred Gospodinom. Poslušaj one koji te mole za članove Crkve koji trpe. Molimo te, izmoli olakšanje boli onima koje ti posebno preporučujemo.

Izmoli im milost potpunog predanja volji Božjoj. Ali i moli Gospodina da im po svojoj dobroti podari strpljivost i ozdravljenje, sa milošću da provode svet i Bogu ugodan život.

Dobri sveti Josipe, ne dopusti da te uzalud molimo, nego nam pomozi da po novoj milosti Božjoj poraste naše pouzdanje u tvoj zagovor i naša zahvalnost tebi i Bogu.

Amen.

www.medjugorje-news.com/

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er