VJERA I DUHOVNOST

Kako je teško popraviti štetu nastalu klevetanjem

Kako je teško popraviti štetu nastalu klevetanjem? Sveti Filip Neri jednom je rekao jednoj vjernici koja je došla ispovjediti grijeh klevete da ode na najbližu tržnicu i da mu kupi svježe ubijenu kokoš, te da joj cijelim putem natrag čerupa perje. Kada se dotična vratila s očerupanom kokoši, rekao joj je; “A sada otiđite natrag i donesite mi svo perje koje ste pobacali uz put.”

Kada je vjernica počela negodovati zbog toga što će joj to biti nemoguće, budući da je vjetar raznio perje, ispovjednik joj je odgovorio: “Ne možete. A ista je stvar i sa vašim lažima. Vaše riječi su otišle u svim pravcima. Ne možete ih više povući.” Koliko smo samo puta čuli: “Ne može se dokazati suprotno.”

Lako je lažnom svjedoku izmisliti neki skandal, na primjer, da je negdje vidio nekoga da krade, ali skoro je nemoguće dokazati da ta osoba to nije učinila. Često izgleda nemogućim povratiti ugled lažno optužene osobe. Đavao je tako podmukao! Na taj način od svih nas želi napraviti sudionike! Lako je prihvatiti nešto kada se to čuje po prvi put, bez dokaza, neku optužbu protiv nekoga koga inače nismo previše cijenili.

Začuđujuće je kada se radi o onima koji su zaslužili naše poštovanje, neku lažnu optužbu možemo u početku odbaciti kao neprimjerenu, ali crv sumnje može učiniti da nakon ponovne optužbe promijenimo mišljenje o njima. …

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er