VJERA I DUHOVNOST

Kako je susret svete Faustine s anđelom čuvarom spasio dušu umiruće redovnice: ‘Molite za mene!’

Kako je susret svete Faustine s anđelom čuvarom spasio dušu umiruće redovnice: ‘Molite za mene!’ “Kad sam jednog poslijepodneva otišla u vrt, moj mi je anđeo čuvar rekao: ‘Moli se za umiruće.”

Koliko često se obraćate svom anđelu čuvaru?

Sveta Faustina Kowalska bilježila je u svoj dnevnik brojna viđenja i duhovna iskustva. Dnevnik svete Faustine ima više od 600 stranica. Uključuje molitve, duhovna iskustva i zanimljive priče o njezinu životu. Sveta Faustina imala je nevjerojatan duhovni susret sa svojim anđelom čuvarom u vrtu 1934. godine. Redovnica za koju je Faustina znala da umire, ali u to vrijeme nije bilo načina da to dozna. Časna sestra je razgovarala s Faustinom dok je umirala uz pomoć svog anđela čuvara – a čak nisu ni bile u istom gradu! Evo priče svete Faustine o njezinom anđelu čuvaru:

“Kad sam jednog poslijepodneva otišla u vrt, moj mi je anđeo čuvar rekao: ‘Moli se za umiruće.’

“I tako sam odmah počela moliti krunicu s vrtlarima za umiruće. Nakon krunice izmolili smo razne molitve za umiruće. Nakon molitve, štićenici su počeli veselo čavrljati među sobom. “Unatoč buci koju su stvarali, u svojoj sam duši čula ove riječi: ‘Molite za mene!’ “Ali kako nisam dobro razumjela ove riječi, odmaknula sam se nekoliko koraka od odjela, pokušavajući smisliti tko bi to mogao biti taj koji me moli za molitvu. “Tada sam čula riječi: ‘Ja sam sestra…’ “Ova je sestra bila u Varšavi dok sam ja tada bila u Vilniusu. “Molite se za mene dok vam ne kažem da prestanete, ja umirem.’ “Odmah sam počela usrdno moliti za nju obraćajući se Srcu Isusovu na izdisaju. Nije mi dala predaha i nastavila sam moliti od tri sata do pet. “U pet sam čuo riječi ‘Hvala!’ i shvatila sam da je umrla. Ali tijekom svete mise sljedećeg dana nastavila sam žarko moliti za njezinu dušu. “Popodne je stigao brzojav da je sestra… umrla u to i to vrijeme. Shvatila sam da je to bilo u isti čas kad mi je rekla: ‘Moli za mene.’”

Sat milosrđa

Sestrin identitet nije siguran, ali fusnote Faustininog dnevnika kažu da je časna sestra o kojoj je govorila bila vjerojatno sestra Philomena Andrejko, koja je umrla u Varšavi 13. srpnja 1934. u 16.45. Iako se to dogodilo prije nego što je Isus otkrio krunicu Božanskog milosrđa svetoj Faustini, činilo se da je nagovijestilo ono što će se dogoditi. Njezin joj je anđeo čuvar prišao u 15:00 sati kako bi se pomolio za umiruću dušu, a molila je dva sata. Sat milosrđa je svaki dan od 15:00 sati. – 16:00 sati Međutim, ova priča ponavlja važnost ovog sata.

Što je Isus rekao o tri sata

„U tri sata izmoli moje milosrđe, posebno za grešnike; i, makar samo na kratak trenutak, uronite u Moju Muku, osobito u Moju napuštenost u trenutku agonije. “Ovo je čas velikog milosrđa. U ovom času neću ništa odbiti duši koja Me zamoli na temelju Moje muke. (Dnevnik sv. Faustine, 1320.)

Milosti krunice Božanskog milosrđa darovane umirućoj duši Faustina je čula, “U času njihove smrti, branim kao vlastitu slavu svaku dušu koja će izgovoriti ovu molitvu; ili kad drugi to kažu za umiruću osobu, oprost je isti. „Kada se ovaj krunica izgovori uz krevet umiruće osobe, Božji gnjev je umiren, nedokučivo milosrđe obavija dušu, a same dubine Mog nježnog milosrđa pokreću se radi bolne muke Moga Sina.” (Dnevnik sv. Faustine, 811.)

Dakle, ako poznajete nekoga tko umire, molite krunicu Božanskog milosrđa za njih. Možda ćete im tako spasiti dušu!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er