MEĐUGORJE

Video: Kako je proslavljena Sveta misa na Križevcu te bećarac naših Brotnjaka koji su zapjevali iza Svete mise

Danas, po tradiciji nedjelja iza svetkovine Male Gospe, slavi se Sveta misa na brdu Križevac povodom izgradnje križa 1934 godine. Te godine na poziv pape da se grade križevi povodom 1900 godina obljetnice smrti Isusove, župljani su podigli križ na brdu Šipovac zajedno sa župnikom fra Smoljanom. Od te godine se obilježava obljetnica podizanja križa na brdu Šipovac koji danas nosi ime Križevac. Inače taj blagdan posjeti na 10 000 hodočasnika, što iz župe Međugorje, što iz okolnih župa, pa i samih hodočasnika iz drugih zemalja. Danas su prisustvovali hodočasnici iz Orašja te Poljski hodočasnici koji su se nalazili u Međugorju. Misno slavlje je predovdio Fra Damir Pavić, inače veliki pobornik Međugorja, u kojem se i sam preobratio.

Također se želimo kao župljani zahvaliti HGSS-a koji je u par navrata imao intervencije na brdu Križevac, te osoblju Doma zdravlja Čitluk i Policijskoj upravi Čitluk

Ukratko 2 videa s današnje proslave, u kojoj se u prvom video emitira dio mise, te u drugom bećarac Brotnjaka koji shodno tradiciji pjevaju odmah iza misnog slavlja.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er