CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kako je Gospino ukazanje čudesno zaustavilo smrtonosni rat

Ovo je priča iz 1870. godine kako je Gospino ukazanje zaustavilo smrtonosan rat u Europi.

Godine 1870. Kraljevina Pruska ratovala je protiv istočnih dijelova Francuske i odnosila je mnoge pobjede, uključujući i opsadu Pariza 1871. Bio je to brutalan rat koji je rezultirao brojnim žrtvama i destabilizirao Europu. Iako su mnogi faktori doprinijeli kraju rata, čudesno ukazanje Djevice Marije zaštitilo je francuski grad koji je trebao biti uništen.

Dana 17. siječnja 1871. godine u blizini malog sela Pontmain u Francuskoj, Cesar Barbadette i njegova dva sina Josip i Eugene dovršavali su svoje poslove na farmi. Pogledali su kroz prozor štale i vidjeli čudesan prizor.
Dama u svijetlu, odjevena u tamno plavu haljinu sa svijetlim zvijezdama po njoj. Uskoro su pred Gospu došle časne sestre iz obližnjeg samostana, župnik i mnogo seljana gledati čudesan prizor.rat
Počeli su moliti krunicu, nakon čega su vidjeli natpis pod Gospinim nogama. Pisalo je: Molim vas molite, djeco moja, Bog će čuti vaše molitve i moj Sin vas čeka.

Nakon toga zapjevali su pjesmu, Majko Nade, a Gospa se nasmiješila i pridružila se njihovoj pjesmi. Ukazanje je trajalo oko 3 sata i završilo je u 21. sat.

U isto to vrijeme, seljani to nisu ni znali, pruska je vojska napredovala prema njima, spremna uništiti sve i bila je nekoliko kilometara udaljena od njih. Vojnici su se međutim zaustavili rat u jednom trenutku gledajući Djevicu Mariju kako u svem sjaju stoji pred njima. General von Schmidt, skamenjen, okrenuo je vojsku u suprotnom smjeru, a sljedeće jutro pravdao se nadređenima rekavši: Nismo mogli dalje, onamo u smjeru Bretanje, nevidljiva Gospa zabranila nam je put.

Samo 11 dana nakon ovog čudesnog događaja, 28. siječnja 1871. godine rat je završio i potpisano je primirje.
Ukazanje Djevice Marije u Pontmainu naziva se i ukazanje Gospe od nade pokazujući nam kako su molitve poniznih imale učinak na svršetak rata i sprječavanje krvoprolića koje je trebalo uslijediti.

Hvala i  slava Gospodinu.

Marijo, Majko, moli za nas!

www.medjugorje-news.com/

Izvor
rastimo-u-vjeri.com
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er