BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Kako izgleda Gospa prema riječima vidioca iz Međugorja

Kako izgleda naša nebeska Majka, koja se u malom hercegovačkom mjestu Medugorju, kako svjedoči šestero vidjelaca, prvi put ukazala 24. lipnja 1981. godine i koja već skoro četrdeset godina zaokuplja pozornost cijeloga čovječanstva?

Milijuni ljudi fascinirani su ne samo onim što se zbivalo osamdesetih godina nego i time što, kažu vidioci, njezina ukazanja nisu prestala ni do današnjih dana! Evo kako je opisuju vidjelice Vicka Ivanković-Mijatović,
Mirjana Dragićević-Soldo, Ivanka Ivanković-Elez i Marija Pavlović-Lunetti te vidioci Ivan Dragićević i Jakov Čolo:


To je vitka djevojka u dobi između 18 i 20 godina, visoka otprilike 165 centimetara i teška šezdesetak kilograma. Lice joj je duguljasto, bijele puti, s rumenkastim jagodicama, a iz njega zrači neopisiva blagost pa vidioci imaju dojam da se blago smješka. Usnice su normalnog oblika i rumenkaste, pravilan nosić usklađen je s licem, a oči su osobito lijepe: malo krupnije i
izrazito plave.

Iznad njih trepavice koje se ne ističu posebnom bojom i tanjušne crne obrve. Odjevena je u jednostavnu plavkastosivu haljinu koja joj slobodno pada niz tijelo i gubi se u bjelkastom oblačku na kojemu lebdi i koji joj skriva noge. Rukavi joj sežu do šaka. Haljina bez ikakva obruba i pojasa – otkriva vrat i diskretno pokazuje njezinu ženstvenost.

Vezani članci

Na sebi ima i bijeli veo koji joj pokriva glavu, ramena i cijelo tijelo s leđa i sa strana. Takoder joj seže do oblačića, ničim nije ukrašen, skriva uši, ali se
zato iznad čela s lijeve strane vidi čuperak crne, malo kovrčave kose. Gospa na sebi nema nikakva nakita, no na glavi ima krunu od 12 zvijezda zlatne boje.

Njezine su ruke slobodne, opušteno raširene, njima nikad ne gestikulira,
osim kad nešto pokazuje. Prsti su takoder opušteni, a nokti snježno bijeli.
Ipak, vidioci često naglašavaju da svojim riječima ni približno ne mogu dočarati Gospinu ljepotu. Kažu, takve ljepote nema na Zemlji, to je nešto rajsko, nebesko, ljudskim čulima nepojmljivo. “Jednom”, sjeća se Vicka, “pitali smo je” zašto je tako lijepa, a ona je rekla: Lijepa sam zato što ljubim. Počnite ljubiti i vi da biste bili lijepi.

Vi ste danas previše opterećeni vanjskom ljepotom, a zaboravili ste bit, nutarnju ljepotu, ljepotu srca i duše. Zato vas pozivam da malo više mislite na nutarnju ljepotu. Kad dobijete tu ljepotu, vanjska ljepota doći će sama po sebi.” Zanimljivo je da Gospa za Božić, Uskrs te za obljetnicu ukazanja (25. lipnja) i svoj rođendan dolazi odjevena raskošnije – haljina joj je zlatne boje i ukrašena vezom.

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er