VJERA I DUHOVNOST

Kako Gospa Fatimska može pomoći da se spriječi Treći svjetski rat

Treća fatimska “tajna” otkrila je da bi se Gospinim sjajem mogao zaustaviti potencijalni Treći svjetski rat. Privatne objave Gospe Fatimske s. Luciji mogu biti uznemirujuće za neke, jer mnogi vjeruju da su se dijelovi njezinih poruka već ostvarili, dok drugi misle da se čini da poruke predviđaju novi svjetski rat.

Sveti Ivan Pavao II. obradio je ove zabrinutosti kada je 2000. godine objavio treći dio Fatimske tajne. U ovom dokumentu s. Lucija je zabilježila sljedeći opis privatne objave. Vidjeli smo anđela s plamenim mačem u lijevoj ruci; bljeskajući, davao je plamen koji je izgledao kao da će zapaliti svijet; ali su zamrle u dodiru sa sjajem koji mu je Gospa zračila iz svoje desne ruke: pokazujući desnom rukom na zemlju, anđeo je povikao iz sveg glasa: ‘Pokora, pokora, pokora!’

Kako se Treći svjetski rat može spriječiti

Kardinal Joseph Ratzinger, budući papa Benedikt XVI., napisao je komentar o “plamtećem maču” i kako se činilo da je Gospa Fatimska predviđala novi svjetski rat. Ujedno bi ovu potencijalnu katastrofu mogla zaustaviti Gospa i njezin poziv na pokoru. Pogledajmo sada pobliže pojedinačne slike. Anđeo s plamenim mačem s lijeve strane Majke Božje podsjeća na slične slike u Knjizi Otkrivenja.

Ovo predstavlja prijetnju osudom koja se nadvija nad svijetom. Danas izgled da bi se svijet mogao pretvoriti u pepeo morem vatre više se ne čini čistom fantazijom: sam je čovjek, svojim izumima, iskovao plameni mač. Vizija tada pokazuje snagu koja se suprotstavlja sili razaranja “sjaja Majke Božje” i, na određeni način, proistekla iz toga, poziva na pokoru. Ratzinger nastavlja objašnjavati kako ovaj neriješeni rat nije uklesan, ali se može spriječiti, piše Aleteia

Na taj se način naglašava važnost ljudske slobode: budućnost zapravo nije nepromjenjivo postavljena, a slika koju su djeca vidjela ni na koji način nije filmski prikaz budućnosti u kojoj se ništa ne može promijeniti. Doista, cijela poanta vizije je donijeti slobodu na scenu i usmjeriti slobodu u pozitivnom smjeru. Svrha vizije nije prikazati film o nepovratno utvrđenoj budućnosti.

Njegovo značenje je upravo suprotno: namijenjeno je mobiliziranju snaga promjene u pravom smjeru. Ključ je, prema ovim privatnim objavama u Fatimi, slijediti Gospine riječi i težiti osobnom i zajedničkom obraćenju, prakticirajući pokoru za svoje grijehe i obraćajući svoja srca Bogu.

Uvijek ima nade. Kardinal Ratzinger je završio svoj komentar sljedećim Isusovim riječima. Ovo sam vam rekao da biste imali mir u meni. U svijetu ćeš imati problema, ali hrabro, ja sam osvojio svijet.

Ivan 16:33

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er