CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kako Blažena Djevica Marija obraća grešnike?

Djevica Marija je vidjelicama u Beauraingu rekla kako će ona obratiti grešnike. U molitvi “Zdravo Marijo”, tražimo od nje da “moli za nas grešnike”. No, na koje sve načine nas Marija može obratiti?

“Kada je Gospa progovorila Gilberteu Voisonu, jedan od onih kojima se ukazala u Beauraingu, izjavila je: ‘Ja ću obratiti grešnike’. Za mene, ovo je predstavilo jedno pitanje nad kojim sam molio, razmatrao i promišljao”, piše o. Edward Looney za Catholic Exchange. “Upitao sam se: ‘Kako ona to čini? Kako Marija obraća grešnike?’”

Prisustvom

Poruke koje je Gospa uputila u svojim ukazanjima postale su izvor obraćenja za one koji bi slušali i živjeli njene poruke. Marijina prisutnost u svijetu, upućujući poruke – u najvećem slučaju djeci, ali ponekad i odraslima, olakšava obraćenje grešnika. Mnogi su se ljudi krstili u godinama koje su uslijedile nakon Gospina ukazanja u Guadalupeu Juan Diegu.

Neki su čuli njenu poruku i to im je potpuno promijenilo život. Alphonse Ratisbonne primjerice, bio je skeptičan oko čudotvorne medaljice, međutim kasnije se preobratio i postao katolički svećenik. Jedan načina na koji Marija obraća grešnike je putem njenog prisustva i njenih poruka, koje upućuje zbog svoje brige o Božjoj djeci.

Molitvom

Djevica Marija moli za obraćenje grešnika. To je njena uloga kao Kraljica, kao Majka: ona nas zagovara pred svojim Sinom. Zagovara svijet i sve ljude. Marija pati zbog naših grijeha te kada ih vidi, moli za naše obraćenje. Mnogi su se grešnici obratili zbog njenih molitava i naših molitava koji se pridružuju njenima.

Primjerom

Upoznajemo Blaženu Djevicu Mariju u evanđelju. Način na koji je ona živjela nam pruža izvrstan primjer. Kada smo suočeni s porocima, gledamo Marijine vrline. Kada smo u napasti da budemo ponosni, prisjećamo se njene poniznosti pred Bogom. Kada želimo biti neposlušni, sjetimo se njene poslušnosti prema Božjoj volji. Kada se suočavamo s nečistoćom i bludom, njena čistoća nas nadahnjuje da i mi tako živimo. Kada zaželimo ignorirati potrebe naše braće i sestara u Kristu, njena pažnja i velikodušnost prema Elizabeti nas poziva da odgovorimo na tuđe potrebe.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er