MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Kada vas sotona želi raniti grijehom molite ovu snažnu molitvu sv. Rafaelu arkanđelu za zaštitu

Kada vas sotona želi raniti grijehom molite ovu snažnu molitvu sv. Rafaelu arkanđelu za zaštitu Blažena Djevica Marija, kraljica anđela objavila je u mističnim objavama don Stefanu Gobbiju, o svetom Rafaelu, biblijskom arkanđelu čiji se blagdan stoljećima slavio na današnji dan 24. listopada sve dok liturgijski kalendar nije okupio sve arkanđele u jednu svetkovinu, 29. rujna.

“Koliko li vas puta Sotona uspijeva raniti grijehom, iznenaditi vas svojim podmuklim zavođenjima na zlo! Daje vam da osjetite teret svoje bijede, nesposobnosti, krhkosti i zaustavlja vas na putu vašega savršenog darivanja.

Tada je zadaća svetog Rafaela da vas prati na putu koji sam vam zacrtala, dajući vam onaj lijek koji liječi sve vaše duhovne bolesti.

Svakog dana on sve sigurnijima čini vaše korake, manje nesigurnima vaše odluke, odvažnijima vaše čine ljubavi i apostolata, odlučnijima odgovore na moje želje, pozornijima vaše pameti na moj majčinski plan, i tako bijete svoju bitku ojačani njegovim nebeskim balzamom.”

Rafael znači “Gospodin liječi” ili “Božji lijek”.

Donosimo vam molitvu sv. Rafaelu za svaku moguću nakanu, a posebno se može moliti za one koji su trenutno bolesni, kao i za sve one koji trpe na duši, duhu i tijelu.

Molitva svetom Rafaelu

Slavni arkanđele Rafaelu, veliki kneže nebeskih dvora, ti si poznat po svojim darovima mudrosti i milosti. Ti si vođa svima koji su na putu, bilo na kopnu, bilo u zraku, bilo na moru, ti si utjeha potlačenih i utočiste grešnika. Molim te, pomozi mi u mojim potrebama i u svim patnjama mojeg života, kao što si nekoć pomogao Tobiji na njegovim putovanjima.

Budući da si Božji iscjelitelj, ponizno te molim da iscijeliš sve bolesti moje duše, kao i one na mojem tijelu. Posebno te molim za… (ovdje spomeni svoju nakanu) te za milost čistoće, da mogu biti hram Duha Svetoga. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er