VJERA I DUHOVNOST

Kad vidite da započinju rat protiv Svete pričesti, znajte da je Antikrist na putu, jer sveta pričest…

“Kad vidite da započinju rat protiv Svete pričesti, znajte da je Antikrist na putu, jer sveta pričest ne dopušta demonskoj moći da vlada ljudima”.

Sveti Ivan Zlatousti učio je da su oni koji se dostojno pričeste užas demonima. Euharistija je snažan sakrament koji nas približava Bogu pozivajući njegovu prisutnost u naše tijelo. Sveti Ivan Zlatousti to je znao i u jednoj homiliji govorio je o moći euharistije koja tjera demone.

“Vratimo se onda s onog stola poput lavova koji dišu vatru, postajući strašni đavlu ; razmišljajući o svojoj glavi i o ljubavi koju je Isus pokazao prema nama. Zlatousti objašnjava zašto postajemo “strašni đavlu” nakon što smo primili svetu pričest.

“Ova krv, ako se ispravno uzme, tjera đavle i drži ih dalje od nas, dok na nas zaziva Anđele i Gospodara anđela. Jer gdje god ugledaju Gospodinovu krv, đavli bježe, a anđeli trče prema njoj.” Dodaje da duša koja dostojno primi svetu pričest biva “oprana, sjajnija od zlata a naše razumijevanje svijetlije od vatre”.

Slično je rekao i sveti Petar Damjan kad kaže:

Ako mogu govoriti figurativno, ovako ćeš istjerati riku zvijeri i sve demone. Ne prestaj svakodnevnim primanjem Tijela i Krvi Kristove. Neka tvoj tajni neprijatelj vidi na tvojim usnama crvenilo Krvi Kristove. Proći će ga jeza, pobjeći će u svoju tamu. Ovo se odnosi na dostojno pričešćivanje svete pričesti na misi, to je moćno oružje koje satire glavu zmiji – baš svaki put. Ako je potrebno iskorijeniti neki grijeh i prisutnost đavla u životu, odi na ispovijed i primi Svetu Pričest. Vrag neće imati izbora nego vratiti se u svoju prljavu, tamnu i vlažnu jamu!”

Ne treba čuditi što đavao često odvodi ljude od mise i od primanja svete pričest, čineći sve što može kako bi utjecao na osobu da se suzdrži od nedjeljne euharistije. Svi ljudi koji idu na euharistiju mogu svjedočiti raznim izazovima i kušnjama koje ih pokušavaju spriječiti, od iznenadnih svađa pa čak i iznenadnih tegoba i bolesti. To je i razlog zašto egzorcisti savjetuju ljudima koji se osjećaju potlačeni od demona da često primaju euharistiju.

Ako se želite oduprijeti duhovnim napadima, idite na misu i dostojno primite Isusa pozivajući ga u svoje tijelo i dušu da odagna svaku zlu prisutnost koja tamo još vreba. Ako možete, čak i svaki dan!

Izostanak Euharistije – dolazak Antikrista

S obzirom da mnogi vjernici, krštenici nisu svijesni snage Euharistije, to je jedini razlog zbog čega zlo može napredovati i osvajati duše ovog svijeta. Suprotno tome, da svi oni koji se izjašnjavaju katolicima pristupaju Euharistijskom stolu bar nedjeljom, Sotona ne bi mogao ništa protiv čovječanstva jer on ne može djelovati u prisutstvu ove svete krvi. Kako broj onih koji primaju Pričest opada, tako carstvo zla raste. To je nedavno objasnio i  otac Elpidios koji je  objasnio  zastrašujuću stvarnost kojoj danas svjedočimo, a to je Sotonin rat protiv Euharistije.

S obzirom da je Euharistija, odnosno sveta Pričest živi Krist, Sotona je se jako boji i sve svoje napore ulaže u uništenje Euharistije. Otac Elpidios kaže da će se ustoličenje Antikrista dogoditi onda kad Euharistije više ne bude, odnosno, “dok god se Božanska liturgija služi i kršćani se pričešćuju Tijelom i Krvlju Kristovim, Sotona ne može svoje planove sprovesti u djela, ne može nadvladati, ne može preuzeti kontrolu”.

Upozorio je na riječi jednog duhovnog velikana koje nas pripremaju na dolazak Antikrista: “Kad vidite da započinju rat protiv Svete pričesti, znajte da je Antikrist na putu, jer sveta pričest ne dopušta demonskoj moći da vlada ljudima”.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er