MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Kad je Padre Pio molio za nekoga, molio je ovu učinkovitu devetnicu

Obično, kada nas netko zamoli da molimo na određenu nakanu, imamo svoju najdražu molitvu. To može biti krunica, Oče naš ili jednostavno iskrena molba Bogu. Sveti Pio iz Pietrelcine (poznatiji kao Padre Pio) također je imao omiljenu molitvu koju je molio za sve koji su tražili njegove molitve.

Svaki dan mnogi su, osobno ili pismom, molili Padre Pija da moli na određenu nakanu, a često je ta nakana čudesno dobivala božanski odgovor. Evo molitve koju je Padre Pio izgovarao svaki put kad je htio nekoga zagovarati. Zapravo ju je napisala sv. Margareta Maria Alacoque, a općenito se naziva “Učinkovita devetnica Presvetom Srcu Isusovu”. Svetica je živjela u 17. stoljeću i za života je imala više viđenja Isusa ,piše Aleteia.

Mnogi vjeruju da je to snažna molitva jer potiče srce Isusovo da se smiluje nama i našim molbama. Isusovo je srce ispunjeno ljubavlju i suosjećanjem, a ova se molitva pouzdaje u tu ljubav, vjerujući da je dovoljno nježna da velikodušno ispuni naš zahtjev, ako je u skladu s njegovom svetom voljom. Iznad svega, mora se recitirati s iskrenom vjerom, kao što je činio Padre Pio, a ne kao čarobna formula. Bog s ljubavlju odgovara na zahtjev djeteta, znajući točno što nam treba.

Ovako je molio Padre Pio svaki dan:

O moj Isuse, ti si rekao: ‘Zaista, kažem vam, pitajte i primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se.’ Evo, ja kucam, tražim i pitam milost …… (ovdje navesti zahtjev)
Oče naš …. Zdravo Marijo …. Slava Ocu ….

Vezani članci

Presveto Srce Isusovo, ja stavljam sve moje povjerenje u Tebe.

O moj Isuse, ti si rekao: ‘Zaista, kažem vam, ako nešto zaištete Oca u ime moje, on će vam dati.’ Eto, u Tvoje ime, ja molim Oca za milost …… , (ovdje navesti zahtjev)

Oče naš …. Zdravo Marijo … . Slava Ocu…

Presveto Srce Isusovo, ja stavljam sve moje povjerenje u Tebe.

O moj Isuse, ti si rekao: ‘Zaista, kažem vam, nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti.’ Ohrabren tvojim nepogrešivim riječima sada tražim milost … .. (ovdje navesti svoj zahtjev )

Oče naš …. Zdravo Marijo …. Slava Ocu …

Presveto Srce Isusovo, ja stavljam sve svoje povjerenje u Tebe.

O Presveto Srce Isusovo, kojemu je nemoguće ne imati sućuti prema nevoljnicima, smiluj se nama jadnim grešnicima i udijeli nam milost koju tražimo tražiti od tebe, kroz Žalosno i Bezgrešno Srce Marijino.

Živjela Sveta Kraljica! Sveti Josipe poočime Isusov, moli za nas.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er