ZANIMLJIVOSTI

Je li ovo snimka pravog euharistijskog čuda?

Snimka koja kruži društvenim mrežama prikazuje euharistijsko čudo koje se navodno događa u maloj meksičkoj crkvi u Guadalajari. Na snimci niske kvalitete, Sveta Euharistija izgleda kao da oscilira unutar svoje monstrance tijekom klanjanja, održavajući ritam otkucaja srca. Nadbiskupija Guadalajare se nije očitovala o snimci.

Prema portalu Catholic News Agency, video je snimljen 23. srpnja 2022. u župi Gospe od Ružarija u meksičkoj državi Jalisco. Snimku su snimili župljani kada su primijetili fenomen. Rečeno je da je događaj trajao između 20 i 30 sekundi. Otac Carlos Spahn Euharistijsko klanjanje vodio je argentinski svećenik otac Carlos Spahn, koji je objavio izjavu o video snimci. Tvrdi da je snimka na društvenim mrežama autentična te da je gotovo odmah preuzeo snimku od župljana koji su snimili taj slučaj, “pa neće mijenjati niti bilo što”.

Otac Spahn je objasnio: „Izložili smo Presveti Sakrament; Izmolio sam molitve za izlaganje, a kad sam ustao da odem u sakristiju, to se počelo događati.” Svećenik je nastavio: “Neki ljudi su to vidjeli i nisu mogli vjerovati što vide, a mi imamo najmanje dva dijela snimke.” Otac Spahn je rekao da ovaj slučaj ne najavljuje kao euharistijsko čudo, budući da za to nema ovlasti. Ipak, bio je inzistirao je na tome da je snimka autentična.

Napomenuo je kako je moguće da Crkva taj događaj nikada neće prepoznati kao čudesan. “Nadbiskupija nije bila konzultirana o tome jer smo bili samo u prolazu; sada sam u drugoj biskupiji i propovijedam”, rekao je i objasnio da će lokalni svećenik moći potražiti “ljude koji će potpisati i dati svjedočanstvo o onome što su vidjeli, a tu dokumentaciju moći će poslati odgovarajućoj osobi”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er