VJERA I DUHOVNOST

Iz dnevnika svetice: “Dolazi užasan dan, pred kojim dršću anđeli”

Iz dnevnika Svete Faustine Kowalske utemeljiteljice svetkovine i pobožnosti Božjeg milosrđa izdvajamo riječi Blažene Djevice Marije:

‘Ujutro za vrijeme razmatranja obuzela me Božja nazočnost na poseban način. Vidjela sam izuzetnu Božju veličinu i istodobno Njegovo spuštanje stvorenjima. Tada ugledah Majku Božju koja mi reče: “O kako je ugodan Bog duši koja vjerno slijedi duh Njegove milosti.

Ja sam darovala svijetu otkupitelja, a ti trebaš pričati svijetu o Njegovom velikom milosrđu i pripremati ga za Njegov ponovni dolazak kad On neće doći kao Milosrdni Otkupitelj, nego kao Pravedni Sudac. O,taj dan je užasan. Dan pravednosti je zaključen, dan Božje srdžbe. Pred njim dršću anđeli.

Najavljuj dušama o tom velikom milosrđu dok je još vrijeme. Ako budeš sada šutjela, odgovarat ćeš na onom užasnom danu za velik broj duša. Ništa se ne boj. Ostani vjerna do kraja. Ja osjećam s tobom.’ (Dn 635)

Preko velike svete Faustine Isus nas je upozorio da “Čovječanstvo neće naći mira dok god se ne uteče Njegovom milosrđu”. Također joj je rekao da “onaj tko ne želi proći kroz vrata milosrđa (Isus) morat će ići kroz vrata pravde (zakon)”, a što zapravo nitko ne želi jer Božja pravednost nije ljudska pravednost. Ona je savršena i kao takva izvan je sebičnog ljudskog poimanja.

iz dnevnika svete faustine

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker