MEĐUGORJE

Ivan Dragičević: “Međugorske tajne zasigurno sadrže proročanstva o bolnim događajima, a znakovi vremena pokazuju…”

Ivan Dragičević : “Tajne Međugorja zasigurno sadrže proročanstva o bolnim događajima, a znakovi vremena pokazuju da je svijet uznemiren.”

Nedjelja, 26. lipnja 2011 Međugorje: Intervju s vidiocem Ivanom o 30. godišnjici ukazanja donosi talijanski Oggi.it

Nakon nekog vremena mladi Ivan Dragičević, jedan od vidjelaca iz Međugorja, tijekom ukazanja zaslijepljen zanosom više nije mogao odoljeti pa je postavio sljedeće pitanje Gospi: “Majko, kako možeš biti tako lijepa?” A Gospa je odgovorila: “Lijepa sam jer ljubim, ljubite i vi i bit ćete lijepi .”

Prisjećajući se sada svega, Ivan se ponovno iznenađuje: “Ne znam kako sam našao hrabrosti obratiti joj se, jer sam se u to vrijeme svega bojao.” Ivan je jedan od šest međugorskih vidioca, jedan od trojice koji kaže da Gospu i dalje viđa svaki dan, 30 godina od početka ukazanja.

To su najduža Gospina ukazanja u povijesti koje datiraju od 24. lipnja 1981. Možete vjerovati ili ne vjerovati, ali Međugorje je sigurno fenomen koji je impresivan – iako ga Crkva još uvijek nije službeno priznala – ono svake godine privlači milijune hodočasnika do ovoga svetišta u Hercegovini.

Godine 1993. Ivan se oženio Amerikankom Laureen Murphy s kojom ima četvero djece i živi na relaciji između Bostona i Međugorja. Puno putuje svijetom i priča ljudima svoje izvanredno iskustvo. Teškom mukom uspjeli smo mu postaviti niz pitanja. Evo njegovih odgovora koje smo i dobili za ekskluzivan intervju.

Vincenzo Sansonetti Ivane, kažeš da Gospu vidiš svaki dan od 1981. Je li se promijenila u tih 30 godina? „Gospa je uvijek ista: djevojka u najljepšim godinama. Ima sivu haljinu i bijeli veo, a na Božić i Uskrs nosi zlatne haljine. Oči su joj plave, a obrazi ružičasti. Na glavi ima krunu od dvanaest zvijezda, a stoji na oblaku koji se spušta s tla, podsjećajući nas da je Ona stvorenje s Neba i besprijekorna. Ali zapravo ne mogu u potpunosti prenijeti njezinu ljepotu ”

Što osjećate tijekom ukazanja”? Kakve su vaše emocije?

“Teško mogu opisati svoje osjećaje tijekom ukazanja … svaki dan svjedočim nečemu čega na zemlji nema . Djevica je sama Raj. Njezina vam prisutnost pruža takvu radost, prožima vas takvom svjetlošću! Ali i sve u vezi ukazanja je uzvišeno. Ponekad mi u pozadini pokaže sretne ljude ili mjesto sjajnih anđela na prekrasnom mjestu punom cvijeća … Sve završava kad ukazanje završi. Teško se prilagoditi, jer ništa na svijetu, u umjetnosti ili prirodi, nema te boje, mirise i ne odiše takvom savršenom harmonijom “.

Tko je za vas Gospa: prijateljica, sestra …?

Gospu doživljavam kao Majku. Moja zemaljska majka brinula se o meni do tog dana ukazanja [24. lipnja 1981., kad se Djevica prvi put pojavila, ], otada je to bila Gospa. Obje su izvrsne majke, ali budući da sam iskusio ljubav prema Gospi, shvatio sam da su Njezini blagoslovi, Njezine molitve, Njeni savjeti hrana i presudni za mene i moju obitelj. Nema ništa ljepše nego kad mi se Ona obrati, govoreći: „Drago dijete!“. To je prva poruka: mi smo djeca Božja i voljeni. Mi smo djeca Kraljice mira koja premošćuje put s neba na zemlju jer nas voli. I, ljubeći, želi nas voditi, jer Ona zna što zapravo trebamo. “

Što Gospa kaže za vrijeme vaših sastanaka?

„Iznad svega, traži od nas molitvu. Ona nam pokazuje način komunikacije s Bogom, a molitva može biti i zagovor. Ponekad mi Gospa nježno pokazuje gdje sam pogriješio, a time mi pokazuje kako nastaviti svoj duhovni rast. Gospa se posebno moli nad bolesnima, svećenicima i posvećenim osobama. “

Vrijeme Gospinih ukazanja traje jako dugo? … Neki kažu da se Gospine poruke ponavljaju, ali Gospa odgovara drugim pitanjem: “Istina je: sve je već rečeno, ali živite li zaista Sveto pismo, živite li susret sa živim Isusom u Euharistiji?” … problem je što ne živimo Evanđelje. Gospa govori jednostavnim jezikom koji je dostupan i ponavlja se s bezgraničnom ljubavlju. Jasno daje do znanja da želi doći do svih.

Ponaša se poput majke kad djeca ne uče “Puno razgovarate, ali ne živite vjeru.” Vjera nije dobar govor, već život koji je utjelovljen, a Djevica Marija nam kaže: “Budite živi znak i molite za ostvarenje Božjih planova za svoje dobro i one koji su vam dragi, za cijeli svijet”. Svi smo pozvani biti sveti. “

Postoji li ukazanje koje ćete pamtiti na poseban način?

„Kad je Božić, a Djevica posjeti moju obitelj, sa svetim Josipom i djetetom Isusom u naručju. I također nikada neću zaboraviti što se dogodilo 2. travnja 2005. Ivan Pavao II. upravo je umro kad je stigao blistav u ukazanje u bijelim haljinama i zlatu. “

Je li vaša obitelj prisutna tijekom ukazanja”?

„Kad sam kod kuće, moja obitelj je uvijek prisutna tijekom ukazanja. Ugledamo se u našu nebesku Majku koja moli krunicu ili razmišlja o Svetom pismu. Nakon ukazanja .. kažem što je Gospa učinila i rekla. “

Trebamo li se brinuti zbog deset tajne koje je Vam je Gospa povjerila? Očekivati ​​kaznu?

Znakovi vremena pokazuju da je svijet uznemiren. A tajne Međugorja zasigurno sadrže proročanstva o bolnim događajima. Međutim, na primjer, sedma tajna ublažena je molitvama. Svaki put mi se čini da prepoznajem nadu u Njenim očima i rajsku svjetlost. Gospa nije ovdje da kazni .. Nije se slučajno predstavila kao Kraljica mira u Međugorju i njezine su prve riječi bile: “Draga djeco, neka bude mira između čovjeka i Boga i među ljudima”.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er