BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJAMEĐUGORJE

Ivan Dodig: “Gospi sam zahvalio na tituli, a tenisu me naučio stric Žarko…”

Ivan Dodig baš je na jučerašnji dan, ali prije točno 11 godina debitirao za hrvatsku tenisku reprezentaciju. Naš je tenisač te 2010. godine prvi meč odigrao protiv Ekvadora…

Ivan Dodig (36)  prije dva tjedna osvojio peti Grand Slam turnir, naš tenisač sada dvije titule (Roland Garros i Australian Open) ima u muškim, a još tri (dva Roland Garrosa i Wimbledon) u mješovitim parovima pa je postao hrvatski rekorder na velikim turnirima.  A vrlo uspješnu tenisku karijeru ovaj je 36-godišnjak upotpunio osvajanjem Davis Cupa 2018. godine.

Po povratku iz Melbournea Ivan Dodig trenira u Međugorju i priprema se za nastavak teniske sezone, ali poslije četrdesetak sati provedenih po zrakoplovima i zračnim lukama diljem svijeta, hrvatski je tenisač otišao na – Brdo ukazanja.

– Razveselilo me osvajanje Australian Opena, još više jer smo u ovom teškom vremenu u kojem svi prolazimo kroz ovaj period na koji nismo navknuti. Uvijek zahvaljujem Bogu i Gospi na talentu koji sam dobio. Popeo sam se na Brdo ukazanja i zahvalio na svemu i poželio da se što prije vratimo normalnom životu – poručio je putem društvenih mreža Ivan Dodig, pa nastavio:

Australian Open

– Posebnu ulogu u mojoj karijeri ima ovaj čovjek, vizionar, sportska legenda Hercegovine, moj stric Žarko. Naučio me je prvim teniskim koracima, vjerovao u mene od početka i život posvetio mojoj karijeri. Neizmjerno sam mu zahvalan za sve što je učinio za mene i omogućio mi da u životu radim ono što najviše volim – igram tenis. I danas, kad dođem u rodno Međugorje, uvijek rado s njim odradim trening jer malo tko ima njegovo sportsko znanje i iskustvo. Sretan sam što postoji i hvala mu za sve!

Australian Open

Ivan Dodig baš je na jučerašnji dan, ali prije 11 godina debitirao za hrvatsku tenisku reprezentaciju. Naš je tenisač te 2010. godine prvi meč odigrao protiv Ekvadora, a osam godina kasnije s reprezentacijom dohvatio Davis Cup.

– Radujem se novim reprezentativnim izazovima jer san svakoga sportaša je učinit svoj narod ponosnim – poručio je Ivan Dodig čija su braća Željko i Mladen teniski treneri.

Podsjetimo, Dodig je, prije trijumfa sa Slovakom Filipom Polašekom u Melbourneu, osvojio Roland Garros 2015. s Brazilcem Marcelom Melom te isti turnir 2018. i 2019., kao i Wimbledon 2019. s Tajvankom Latishom Chan u mixu. Njegov sumještanin Marin Čilić (32) jedini je Hrvat nakon Gorana Ivaniševića s pojedinačnim Grand Slamom u muškoj konkurenciji, US Openom 2014.

24sata

www.medjugorje-news.com/

Izvor
24sata.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er