VJERA I DUHOVNOST

Isusove riječi dječaku iz Ruande: Svijetom će zavladati suše, poplave, potresi, glad, a Sotona će doći kao…

Isusove riječi dječaku iz Ruande… Dječak se zvao Segatashya. Bio je pastir rođen u nepismenoj, poganskoj obitelji u najudaljenijoj regiji Ruande. Nikad nije pohađao školu, nikada nije vidio Bibliju i nikada nije kročio u crkvu. Tada ga je jednog ljetnog dana 1982. godine, dok se kao petnaestogodišnjak odmarao ispod stabla u hladu, posjetio Isus Krist. Isus je zaprepaštenog mladića pitao bi li bio spreman ići u misiju da podsjeti čovječanstvo kako živjeti život koji vodi u nebo.

Segatashya je prihvatio zadatak pod jednim uvjetom: da Isus odgovori na sva njegova pitanja – i na sva pitanja onih koje je susreo na svojim putovanjima – o vjeri, religiji, svrsi života, o prirodi raja i pakla. Isus je pristao na dječakove uvjete, a Segatashya je krenuo na ono što će postati jedno od najčudesnijih putovanja u modernoj povijesti.

Poglavlje koje nosi naziv Kraj svijeta, prema Isusovim riječima, započinje dvoma zanimljivim znakovima s obzirom na trenutne potresne događaje u Afganistanu, ali i nezapamćene vrućine koje su pogodile dobar dio svijeta.

Isus mu govori:

“U posljednjim danima sunce će postati jako vruće i nebrojeno će mnogo ljudi umrijeti od gladi i drugih nedaća koje će uslijediti nakon gladi. Nečastivi će stavljati pred ljude mnoge kušnje jer će tada biti najviše patnje, patnje kakvu svijet još nije vidio.

Znat ćeš da se moj povratak približava kad vidiš kako izbijaju ratovi između različitih religija svijeta. Svjedočit ćeš religijskim ratovima i tad ćeš znati da sam ja na putu. Jednom kad religijski ratovi započnu, ništa neće moći zaustaviti krvoproliće.

Kako se bude bližio kraj tako će biti sve više ratova i države će ratovati protiv država, a religije protiv religija. No, bit će i borbe unutar obitelji – roditelji će se sukobljavati s djecom, a sinovi i kćeri međusobno. Uslijedit će mnogo bijede jer se svijet neće htjeti pokajati.”

Trinaest godina prije krvavog genocida koji je poharao Ruandu i prouzročio smrt više od milijun ljudi, i Djevica Marija ukazala se djeci u zabačenome selu Kibehu. Glasnici iz Kibeha bili su predmet ismijavanja i sumnjičenja. No, čuda u tome malenom selu događala su se jedno za drugim pa su desetci tisuća Ruanđana odlazili u Kibeho kako bi svjedočili ukazanjima.

Godinama su nebrojeni promatrači gledali djecu koja imaju ukazanja i prenose poruke opomene i ljubavi za koje su tvrdili da nisu namijenjene samo Ruanđanima nego i cijelome svijetu. Gospa im je prorokovala genocid i pozivala na obraćenje srca, ali rijetki su čuli istinu. Trinaest godina nakon, milijuni su pobijeni u najokrutnijim mukama.

Prije svoje smrti tijekom genocida u Ruandi 1994. godine, Segatashya dječak koji je isto vrijeme primao poruke Isusa osam godina bilježio svoje razgovore s Isusom, a posebna poruka Isusa je i ova:

Dječak je upitao Isusa: Ako se ja bojim onoga što će se dogoditi ljudima posljednjih dana, neće li se svi onda bojati?

Isus mu odgovara: Ne boj se, imaj vjere! Oni koji ljube Boga i čine dobro poći će samnom u raj i nikad više neće pasti u iskušenje. No, požuri jer nije ostalo još mnogo vremena. Reci ljudima da se, ako me imaju u srcu ne trebaju bojati patnje u posljednjim danima. Ali moraju ostati vjerni Bogu i biti oprezni pred mnogim trikovima i varkama u koje će ih Sotona stavljati kako bi ih odveo u grijeh i tamu.

Isus mu naime govori da će svijetom zavladati suše, poplave, potresi, glad. A Sotona će doći kao izbavitelj iz tih muka i činiti sve ono što je Isus činio. Izvodit će čuda i hvalit će se njima, liječit će bolesne, hraniti gladne i da će mnogi poći za njim, ali Isus upozorava da su u pitanju zamke i varke. Poziva nas da sve potrebe u tim danima izsnesemo samo Bogu u molitvi i da će se on pobrinuti za sve naše potrebe.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er