MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

MOĆNA POBOŽNOST Isusova poruka redovnici: Uslišati ću svaku molbu koju me po ovome zazivu zamolite

MOĆNA POBOŽNOST Isusova poruka redovnici: Uslišati ću svaku molbu koju me po ovome zazivu zamolite Blažena Djevica Marija ukazala se časnoj sestri Amaliji od Bičevanog Isusa, iz Družbe Misinarki Raspetog Spasitelja, u mjestu Campinas, u Brazilu, 8. ožujka 1930. Ova ponizna redovnica nosila je rane Gospodinove na svom tijelu te živjela i umrla na glasu svetosti.

Točno pet mjeseci prije ukazanja Majke Božje, sestra Amalija bila je pogođena jednom obiteljskom tragedijom, u kojoj je supruga njezinog rođaka teško obolila i mučila se u svojoj agoniji. Moleći u kapelici samostana 8.studenog 1929. , odjednom je ugleda Isusa na mjestu Svetohraništa i zamoli Ga, da uzme njezin život a ostavi na životu ovu majku malene djece. Kako je njezina molitva bila snažna i potpuno iskrena, Gospodin joj se obratio, upućujući ju, kako zadobiti ovu milost. Isus joj reče: „Ako želiš isprositi ovu milost, moli Me po suzama Moje Majke!“

Klečeći pred oltarom, raširenih ruku, pognute glave u razmišljanju o ovom prijedlogu Spasitelja, sestra Amalija Ga ponizno zapita: „Na koji način da molim?“ Isus joj odgovori: „O Isuse, usliši nam molitve, po suzama svoje Majke. O Isuse, pogledaj na suze One, koja Te silno ljubila na zemlji, a koja Te sada s najvećim žarom ljubi na Nebu!

Isusova poruka:

„Kćeri moja, što god Me ljudi zamole u ime suza moje Majke, s ljubavlju ću ih uslišati.“

Nakon toga Gospodin joj je objavio, da će kasnije sama draga Majka Marija otkriti dragocjeno blago svojih suza redovničkoj zajednici sestre Amalije, što će biti za mnoge kao „magnet milosrđa.“

Blažena Djevica Marija predaje krunicu od suza

Željno očekivano ukazanje Blažene Djevice Marije dogodilo se 8. ožujka 1930. – dok je sestra Amalija molila klečeći u kapelici, na lijevoj strani podno oltara. Majka Marija približi se sestri Amaliji i pružajući joj krunicu, progovori: „Ovo je krunica mojih suza, koju moj Sin povjerava u baštinu tvojoj redovničkoj Zajednici. Zazive ti je preporučio moj Sin.

On mi želi po ovim zazivima iskazati svoju osobitu ljubav, te će udijeliti sve milosti, za koje će se moliti zbog mojih suza. Molitvom ove krunice obratiti će se mnogi grešnici, a osobito oni mučeni od đavla. Zloduh će biti primoran sam priznati, koliku mu štetu nanosi ova krunica. Budi spremna na velike borbe!“ Rekavši to, Djevica Marija je nestala.

‘Obećajem svima, koji mole ovu krunicu, da ću nad njima raskriliti svoj plašt, kao znak svoje posebne zaštite. Govorim ti ovo jer je želja moga Sina, da zbog zasluga mojih blagoslovljenih suza udijeli svijetu razne blagoslove. Kada čujem ove zazive, mnoge će blagodati sići na obitelji i čovječanstvo.’, rekla je prilikom sljedećeg ukazanja.

Krunica suza Prežalosne Majke Božje

Sveta Majka Božja predala je stigmatiziranoj sestri Amaliji od Bičevanog Isusa krunicu od 49 malih, bijelih zrna, razdijeljenu u sedam nizova, većim bijelim zrnima, u čast sedam žalosti Marijinih.

Na početku se moli (mjesto Vjerovanja):

Raspeti Isuse, klečeći pred Tvojim nogama prikazujemo Ti suze One koja Te je usrdnom i sućutnom ljubavlju pratila na Tvom bolnom križnom putu. Daj nam, dobri Učitelju, da utisnemo u svoje srce one pouke što nam ih daju suze Tvoje presvete Majke, da ispunimo Tvoju svetu volju na zemlji tako da zavrijedimo hvaliti i slaviti Tebe u nebu kroz svu vječnost!

Krunica počima s prvim većim zrnom. Na sva veća zrna moli se:

Isuse, gledaj na suze One koja je Tebe najviše ljubila na zemlji, i koja Te sada najsrdačnije ljubi na nebu!

Na 49 malih zrnaca se moli:

Isuse, usliši naše prošnje radi suza svoje presvete Majke!

Nakon toga se moli još na tri zrna pri kraju krunice:

Isuse, gledaj na suze One koja je Tebe najviše ljubila na zemlji i koja Te sada najsrdačnije ljubi na nebu!

Na kraju krunice nalazi se medaljica sa slikom vezanog Isusa s jedne strane a Prežalosne Majke suza s druge strane. Na tu se medaljicu mole zazivi što se nalaze na medaljici uza slike:

Po svojoj božanskoj blagosti, o vezani Isuse, sačuvaj svijet od zabluda koje mu prijete!
Presveta Djevice, prepuna boli, Tvoje suze uništavaju pakleno carstvo.

ZAKLJUČNA MOLITVA

O Marijo, Majko ljubavi, boli i milosrđa! Molimo Te da združiš svoje molitve s našima, da nam Isus, Tvoj božanski Sin, kojemu se obraćamo, u ime Tvojih majčinih suza usliši naše prošnje i da nam s milostima, za koje molimo, udijeli krunu vječnoga života! Amen!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er