VJERA I DUHOVNOST

ISUS VAM NUDI SVOJ ODMOR I MIR Majko, kada stvari postanu teške, sjeti se ovoga…

ISUS VAM NUDI SVOJ ODMOR I MIR Majko, kada stvari postanu teške, sjeti se ovoga… Što radite kada vas djeca zamaraju? Kada se decibeli u vašem kućanstvu dižu, kada im je domaća zadaća loše obavljena, kada ostave rublje na podu ili kada se neki od vaših mališana posvađaju zbog igračke koju nisu u stanju podijeliti?

Isus vam nudi svoj odmor i mir, čak i kada se osjećate preplavljenima

Kako se osjećate u ovakvim trenucima? Uznemireni i nadajući se da ćete riješiti problem tako što ćete sve staviti u krevet? Ogorčeni bez imalo želje da slušate sukob svoje djece zbog nekog malog crvenog auta? Obeshrabreni što nitko nije imao volje da isprazni perilicu posuđa? Deprimirani ste zbog obaveza koje vam opterećuju ramena?

Isus vam nudi svoj odmor i mir, čak i kada se osjećate preplavljenim, piše Aleteia.


Zastanite na trenutak i sjetite se Isusovih riječi: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti.” (Mt 11,28).

Vezani članci

Stvarno? Hoće li Isus isprazniti perilicu rublja? Ne. Ali jeste li razmatrali mogućnost da će On biti tu s vama i dati vam svoj mir?

Jeste li razmišljali da će vam On dati svoju snagu da obavljate svoj svakodnevni posao? Jeste li razmišljali o tome da vam On daje svoju radost da promijenite svoj pogled na svoju djecu? Jeste li razmišljali o tome da vam On daje samo svoje srce da ljubite svoju djecu?

Kada vam Isus ponudi da podijelite njegov jaram, on vas ne poziva da budete svladani kušnjama s njim – upravo suprotno. Nudi se da dođe i ponese vašu ljudskost, da dođe u pomoć vašoj slabosti.

Jaram nije tu da bi vas zatvorio uz Njega, već naprotiv, da bi Njemu dopustio da nosi teret umjesto vas! Provjerite podrijetlo riječi i čemu je služio jaram u polju i na selu: jaram koji su nosila dva vola napravljen je da bi mogli pomoći jedni drugima, a ne da se jedan sruši pod radom drugog!

Jeste li razmišljali o tome da Ga zazovete? Da ga tražite pomoć u trenucima obeshrabrenja i sumnje?

Ne trebate izgovoriti dugu molitvu, samo frazu ili riječ koju volite, riječ iz odlomka Svetog pisma ili citat iz sveca, da uhvatite ruku koju vam pruža, da pogledate Onaj koji uvijek gleda u tebe i samo čeka da se ugledaš na Njega. Tako učimo djelovati kao dijete Božje, živjeti u Duhu. Poput vašeg djeteta koje traži vaš ljubazan i ohrabrujući pogled prije nego što pobjegne, stavljajući se u Kristove ruke, kušate Njegovu sinovsku ljubav prema Ocu.

Više se ne oslanjaš na vlastitu snagu već na ovu božansku ljubav. Naučiš dopustiti Bogu da te gleda. Naučite gledati na svoju djecu i svakodnevne situacije samim Kristovim očima.

isus je mir

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button