CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Isus joj pokazao krunicu koju želi da molimo u ovo vrijeme

Među oblicima pobožnosti čašćenja čudotvornog Djeteta Isusa iz Praga, nema bolje od pobožnosti male krunice Djeteta Isusa. Ovom pobožnošću zadužila nas je s. Margareta od Presvetog Sakramenta. Postala je poznata po pobožnosti Djetetu Isusu i širenju iste pobožnosti.

Nadahnućem odozgor, napravila je krunicu koja se sastoji od 3 Očenaša na čast Svete Obitelji i 12 Zdravo Marija na čast prvih dvanaest godina Isusovog Djetinjstva. Isus je objavio svojoj vjernoj štovateljici koliko mu je širenje ove pobožnosti drago.

Pokazao joj je u jednom viđenju tu malu krunicu čija su zrnca osvijetljena nadnaravnom svjetlošću. Obećao joj je, da oni koji budu nosili i s pobožnošću molili ovu krunicu sačuvat će svoju čistoću i nevinost.

U vrijeme dok je živjela s. Margareta, moljenjem ove krunice zadobivena su mnoga čuda i milosti duhovne i vremenite. Dijete Isus sa radošću uslišava duše koje mole ovu krunicu i kraljevski nagrađuje one koji šire ovu pobožnost. Sestra Margareta preporučila je da svi nose i mole ovu krunicu Djeteta Isusa kao znak veličine i nevinosti Isusove u jaslicama i kao čvrstu nit koja nas s njim povezuje.

Neka se ova krunica moli s pobožnošću i vjerom,  svakoga 25.  u mjesecu, jer je to dan slavnog Utjelovljenja i Rođenja Sina Božjega. Naravno, osobito na i pred Božić.  “Taj dan se slavi radi velikih milosti kojima nas je Božansko Dijete obdarilo jer se želi razdati”, kaže blažena s. Margareta od Presvetog Sakramenta.

KRUNICA DJETETA ISUSU

Ljubeći medaljicu moli se: Presveto Trojstvo, mi ti prikazujemo sve poklone srca svetog Djeteta Isusa.

Na svako od 3 zrna moli se: I riječ je Tijelom postala i prebivala među nama. Oče naš…

Na svako od dvanaest zrnaca se moli: I Riječ je Tijelom postala i prebivala među nama… Zdravo Marijo…

Prije svake Zdravo Marijo se kaže:

1. Utjelovljenje

2. Pohod Blažene Djevice Marije Elizabeti

3. Rođenje

4. Poklon Pastira

5. Obrezanje

6. Poklon Triju Kraljeva

7. Prikazanje Isusovo u hramu

8. Bijeg u Egipat

9. Boravak u Egiptu

10. Povratak u Nazaret

11. Život Isusov u Nazaretu

12. Isus u hramu među učiteljima i pismoznancima

Zahvalna molitva Malom Isusu

Božansko Dijete Isuse, znam da me voliš i da me nećeš nikada napustiti. Zahvaljujem ti na tvoju prisutnost u mom životu.

Čudotvorno Dijete, vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira, blagoslova i slobode od svih nevolja. U Tvoje ruke stavljam sve svoje brige i potrebe. Gospodine Isuse,pouzdajem se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav. Želim Te slaviti i častiti i sada i uvijeke. Amen.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er