VJERA I DUHOVNOST

Isus govori sv. Miriam iz Betlehema: Zbog ovoga ste izgubili mir u obiteljima i Crkvi

Svetu Miriam iz Betlehema, malenu i djetinju mističarku obasutu prekrasnim darovima Božjim i nazvanom, glasnicom Duha Svetoga, svetom je proglasio papa Franjo.

Njoj je Isus dao jedinstvenu uputu za Crkvu. U toj uputi Gospodin upozorava da smo mir izgubili jer smo zaboravili tako važnu istinu o Duhu Svetom. Predaje joj i moćne zazive koje bi trebali svakodnevno moliti.

Isus govori sv. Miriam iz Betlehema – uputa za mir u obitelji i u Crkvi

Isus joj je rekao:
“Ako me želiš naći, poznavati i poći za mnom, zazovi Svetoga Duha, Onoga koji je rasvijetlio moje učenike i koji rasvjetljuje sve narode što Ga zazivaju u molitvi. Uistinu, kažem vam: tko god zazove Duha Svetoga, tražit će me, naći će me i doći će k meni, po Njemu.

Nježna će biti njegova savjest, poput poljskog cvijeća; ako onaj što moli bude roditelj, u njihovoj će obitelji zavladati mir; u njihovim će srcima biti mir u ovom i u budućem životu. Vruće želim da razglasiš, da će svi svećenici, koji bi jednom mjesečno slavili sv. Misu na čast Duha Svetoga, time proslaviti Njega, a svi vjernici koji će Ga prisutni u sv. Misi tako častiti, biti će zauzvrat počašćeni od Duha Svetoga; u njihovim će dušama vladati mir i duše im ne će umrijeti u tami.

Traže se razne nove pobožnosti, a zaboravlja se tako važna pobožnost Duhu Svetomu. Zato su mnogi u zabludi i muci, nemaju spokoja i svjetla. Ne zaziva se Duh Sveti, kako bi trebao biti zazivan!“

Zaziv Duhu Svetom

Prema svjedočenju  susestara redovnica svete Miriam iz Betlehema, sa usana ove redovnice nikada nisu silazili ovi zazivi. I zaista njezin život predivno je svjedočanstvo čudesa koja se događaju u otvorenosti Duhu Svetom.

Ona je ozdravljala, prorokovala, levitirala, imala je dar čitanja srca, posjećivale su je duše iz čistilišta, ustala je iz mrtvih,  a ujedno, njegovala je savršen mir i poniznost unatoč svim tim darovima zbog čega je i zasvijetlila kao svetica u današnjim vremenima. Molite, poput nje ove zazive koje joj je predao Gospodin, i zapalite vatru Duha Božjeg i u vašem životu:

Duše Sveti, nadahni me.
Ljubavi Božja, sažeži me.
Na pravi put povedi me.
Marijo, Majko moja, pogledaj me.

S Isusom, blagoslovi me.
Od svakog zla, od svake obmane,
od svake pogibelji, sačuvajte me.

Isus govori sv. Miriam

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button