HERCEGOVINAVIJESTI

Interes za Studentski centar u Mostaru velik unatoč pandemiji

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru objavio je rang listu studenata starijih studijskih godina koji su aplicirali na natječaj za smještaj kroz akademsku 2020./2021. godinu.

Primljeno je ukupno 260 studenata na smještaj i prehranu, pa će oni koji su zadovoljili uvjete natječaja tako imati tri obroka dnevno, smještaj, internetski i kablovski priključak, hladnjak te dio smještajnih jedinica i klima uređaje. Uz osnovne usluge studentima su na raspolaganju i teretana, fitnes centar, vanjski street workout park, učionice za učenje, caffe bar, vešeraj i Student servis uz niz drugih pogodnosti.

408 aplikacija

Na natječaj je inače pristiglo 408 valjanih aplikacija, među kojima je njih 260 sukladno natječaju zadovoljilo uvjete. Ovi studenti 26.kolovoza moći će ući u svoje smještajne jedinice. Od ove godine moguće je prijaviti se putem online platforme, što se prema riječima glasnogovornice Anite Glibić pokazalo uspješnim, posebno cijeneći cjelokupnu epidemiološku situaciju.

– Platforma koju je odlično uradilo Sveučilište već se pokazala kao pun pogodak. Osim što je ubrzala kompletnu proceduru, olakšala proces apliciranja i sve nas učinila sigurnijima kad je riječ o epidemiji, i prikupljanje kompletne dokumentacije značajno je olakšano. I više smo nego zadovoljni brojem pristiglih aplikacija. Vjerujem i kako je to pokazatelj povjerenja studenata prema onom što nudi studentski centar i kvaliteti usluga. Posebno je važno ni da u ovim novim izvanrednim okolnostima ne bilježimo pad studenata, kazala je Glibić, te dodala kako natječaj za prijem brucoša kreće od 24. kolovoza, a putem kojeg se prima još 120 brucoša.

Cijene iste

Mjesečna stanarina koju će studenti plaćati kroz predstojeću akademsku godinu ostaje jednaka dosadašnjoj – 159 maraka za studente čije su županije izmirile dugovanja prema centru dok će studenti čije županije nisu izmirile svoja dugovanja plaćati iznos od 345 maraka. Useljenje u Studentski centar sa ove rang liste vršit će se od 26. kolovoza, a završit će 15. rujna.

– Stvarno stanje kad je riječ o izmirenju obveza znat ćemo koncem kolovoza. Obično tad imamo stanje da su sve županije izmirile obveze prema Centru. Nadamo se da će i ove godine biti sve uredu i s te strane, kao što je bilo i ranijih godina. Važno je da je naša cijena stalna bez obzira na sve, a to je odluka Upravnog vijeća, dodala je.

Istekom ovog roka studenti koji eventualno ne odgode useljenje, izgubili bi pravo na smještaj u tekućoj akademskoj godini. Odgoda se inače može obaviti u prostorijama Uprave Studentskog centra, dok se žalbe mogu dostaviti na adresu Stjepana Radića 84 A – Mostar.  Rezervacija soba može se izvršiti od 26. kolovoza telefonskim ili putem emaila. Uprava Centra uradila je sve što zahtijevaju nadležni stožeri i civilna zaštita s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. D. A.

www.medjugorje-news.com/dnevni.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er