CRKVA

I sveti Ivan Pavao II. bio je proglašen “homofobom” 2000. godine – evo zašto

Kad su 2000-e godine, na taj veliki Jubilej tisuće ljudi marširale po Rimu u gay-paradi papa Ivan Pavao II. izrazio je svoje duboko žaljenje u nedjeljnoj poruci. Potvrdio je tada crkveni nauk o homoseksualnosti, citirajući Katekizam Katoličke Crkve i rekao da Katolička Crkva ne može šutjeti o istini.

Homoseksualni čini su suprotni prirodnom zakonu“, rekao je Ivan Pavao II. s balkona na trgu sv. Petra, 9.6.2000. godine!

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE O HOMOSEKSUALNOSTI

2357 “Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istog spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su ” čini homoseksualni u sebi neuredni”. Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.”

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE O HOMOSEKSUALNOSTI

2358 “Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Te su osobe pozvane da u svom životu ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova Križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svog stanja. “

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE O HOMOSEKSUALNOSTI

2359 “Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću one se mogu i moraju, postupno i odlučno približiti kršćanskom savršenstvu.”

New York je u to vrijeme prozivao Svetog Oca kao “homofoba” koji je govorio protiv proslave homoseksualnosti.

www.medjugorje-news.com

Izvor
magnifikat
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er