CRKVAFILM/TVOSTALOVJERA I DUHOVNOST

Hrvatski glumac glumi u filmu FATIMA koji će oduševiti svijet: Čuda me prije nisu doticala, ALI OVA PORUKA FATIME…

Hrvatski glumac Goran Višnjić glumi u filmu pod nazivom Fatima koji je odigrao svoju premijeru u kolovozu i koji će svijetu ekranizirati prekrasnu poruku jednog od najvećih svjetskih čuda, poruku Blažene Djevice Marije u Fatima a koja već sto godina privlači milijune diljem svijeta.

Višnjić u filmu glumi Artura de Oliveiria Santosa, ateista i nevjernog gradonačelnika Portugala čija je supruga u to vrijeme bila vjernica. Za NC Register podijelio je dojmove sa snimanja rekavši: ‘U Portugalu je u to vrijeme crkva stvarno bila stavljena na rub društva, vlada je bila protiv. Pokušavali su crkvu prikazati kao praznovjernu. Ipak ono bitno je raslo u crkvi i ljudi su pronašli crkvu. Pokušavao sam pronaći neku vrstu ravnoteže između te dvije stvarnosti.’

Višnjić vjeruje da će se ovaj film Fatima vidjeti svima bili oni katolici ili ne. Na jednom drugom mjestu je rekao da ga čuda kao čuda nisu nikad previše doticala ali kad je upoznao priču Fatime shvatio je koliko je ta poruka važna i čudesna.

‘Za ovaj film nije važno tko će ga gledati – katolici, protestanti, budisti ili netko drugi jer poruka filma je prekrasna. To je ljubav jednih prema drugima. Ne ratuj.  Poruka je čista, pozitivna i lijepa’.

I sam katolik, Višnjić je tijekom snimanja u Portugalu otišao u Fatimu i rekao: ‘Osjećate se kao da ste na nevjerojatnom, posebnom mjestu. Osjećate se smireno, ne želim reći božanstveno. Ali osjećate se vrlo posebno i vrlo drugačije’, kazao je Višnjić za Fatimu i dodao: ‘A čitavo snimanje, također vrlo posebno, nije bilo poput snimanja bilo kojeg drugog filma….

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er