HRVATSKAVIJESTI

Hrvatska upisana na ‘kritičnu listu’ u još dvije države

Danska je u četvrtak stavila Hrvatsku na “narančastu”, “karantensku” listu zemalja zbog Covida-19, objavilo je tamošnje ministarstvo vanjskih poslova, upozoravajući da se ne putuje u Hrvatsku ako nije nužno.

“Ovaj tjedan Francuska i Hrvatska dodane su na popis zemalja u koje se obeshrabruje svako putovanje koje nije nužno, zbog povećanog broja infekcija. Brojevi SSI-ja (Institut Statens Serum) pokazuju da je stopa infekcija za Francusku 31. 3 a za Hrvatsku 32. 6. Dakle, te su zemlje iznad nacionalnog kriterija o stopi infekcija od 30”, stoji na stranici ministarstva.

Ministarstvo onima koji su već na odmoru u Hrvatskoj poručuje da mogu ostati do ranije planiranog datuma, no da minimiziraju rizik od zaraze, te da se trebaju testirati kad se vrate u domovinu, iako ne moraju ostati u izolaciji dva tjedna. Ako se za posjet Hrvatskoj odluče u budućnosti, tada ih se poziva da 14 dana provedu u karanteni pri povratku u Dansku.

Od 29. kolovoza u ponoć će za ulazak u Dansku Hrvati, ali i državljani drugih “karantenskih” zemalja poput Belgije, Francuske, Rumunjske ili Španjolske, trebati navesti razlog svog posjeta.  Hrvatsko veleposlanstvo u Kopenhagenu upozorilo je na svojoj Facebook stranici hrvatske državljane da će od  “29. kolovoza u ponoć biti u ‘narančastoj kategoriji’ preporuka za putovanje”, te moli da se oni od tada ponovno detaljnije informiraju o uvjetima ulaska u Dansku.

Na slovačkoj ‘crvenoj listi’

 Slovačka je stavila Hrvatsku na crvenu listu od 2. rujna.

Osim Hrvatske na slovačkoj crvenoj listi su i Francuska, Španjolska, Nizozemska, Belgija i Malta, donosi slovačka Pravda.

Dodaje kako se ne preporučuje putovati u Grčku koja je isto visokorizična.

Ljudi koji se vraćaju iz zemalja na crvenom popisu morat će u karantenu u trajanju od 10 dana.

www.medjugorje-news.com/direktno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er