HRVATSKAVIJESTI

HRVATSKA Capak: Razmatraju se nove mjere

Što se tiče raširenosti britanskog soja koronavirusa u Hrvatskoj, Capak kaže da potvrde o prisutnosti ovog soja stižu s čitavog teritorija Hrvatske, što upućuje da je proširen po cijelom teritoriju

Isporuke cjepiva nikad nisu 100 posto sigurne, ali imamo alokaciju od Pfizera, obećanje od Moderne da će do kraja trećeg mjeseca isporučiti 55.000 doza. Kod AstraZenece imamo mali poremećaj, malo su smanjili broju najavljenih broja doza pa opet povećali… Što se tiče daljnje isporuke, nemamo trenutno nikakve planove, kazao je večeras ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodao je i je pogledao tablice AnstraZenece nakon što je jučer stigla informacija da će smanjiti isporuku u drugom kvartalu, ali tu još nema Hrvatske jer je riječ o isporuci za cijeli EU.  “Zapravo, nema nikakvog smanjenja nego je vidljivo povećanje broja doza za isporuku pa se nadamo da ćemo puno bolje proći u drugom kvartalu nego u prvom”, kaže Capak.  Objašnjava da se dodatna, 7. doza cjepiva može izvući iz bočice ako se radi s kvalitetnim špricama.  “A mi ih imamo, kupili smo najkvalitetnije moguće. Radimo na preporuci da se izvuče sedma doza”, ističe Capak.

Što se tiče raširenosti britanskog soja koronavirusa u Hrvatskoj, Capak kaže da potvrde o prisutnosti ovog soja stižu s čitavog teritorija Hrvatske, što upućuje da je proširen po cijelom teritoriju. “Nažalost, mislimo da je proširen jer prve potvrde ovog soja su s čitavog teritorija Hrvatske. Informacije o tome koliko ga ima i na kojim mjestima moći ćemo popuniti jer smo dosta uzoraka poslali na analizu. Ali, rekli bismo da je proširen po cijelom teritoriju Republike Hrvatske”, objašnjava Capak. 

Komentirajući rast broja zaraženih ovaj tjedan, rekao je da je moguće da se radi o manjoj oscilaciji, te da će vidjeti u idućim danima kakav će trend biti. Ističe kako u svim zemljama u okruženju brojke trenutno rastu. “Teško je vjerovati da će se nama nastaviti silazni trend”, zaključuje ravnatelj HZJZ-a.  Ipak, potvrdio je da se razgovara o otvaranju terasa ugostiteljskih objekata u cijeloj zemlji od ponedjeljka, odnosno od 1. ožujka, kao i daljnjim popuštanjima mjera vezanim za sport. “Konkretnije ćemo to znati sutra”, kazao je Capak.

www.medjugorje-news.com/vecernji.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er