VJERA I DUHOVNOST

EUHARISTIJSKO ČUDO KOJE JE ZAPANJILO SVIJET Hostija se pretvorila u mišićno tkivo a vino u krv AB krvne grupe

U malom talijanskom gradiću Lancianu tijekom svete mise hostija se vidljivo pretvorila u meso, a vino se vidljivo pretvorilo u krv. U osmom stoljeću monah sv. Bazilija, koji je sumnjao u stvarnu Kristovu prisutnost pod svetim prilikama, služio je Misu. Kada je izrekao riječi posvećenja, hostija se čudesno promijenila u fizičko meso, a vino u fizičku krv. Poslije se krv zgrušala, a meso je ostalo isto i kao relikvije se čuvaju u katedrali.

U mjesecu studenom 1970. godine, po nalogu nadbiskupa Lanciana, mons. Perantonija, te provincijala Otaca konventualaca Abruzza i odobrenjem Rima, oci franjevci iz Lanciana odlučili su dati na znanstveno preisipitivanje ove „relikvije“, koje postoje skoro 12 stoljeća.

Zadatak, koji je obavljen po strogim znanstvenim kriterijima, dodijeljen je prof. dr. Odoardu Linoliju, sveučilišnom profesoru anatomije i patološke histologije, te kemije i kliničke mikroskopije, glavnom liječniku bolnica u Arezzu. Profesoru Linoliju je pomogao i dr. Ruggero Bertelli, profesor s područja ljudske anatomije na Sveučilištu u Sienni. Dr. Bertelli se nije samo složio sa svim zaključcima koje je donio prof. Linoli, nego je i izdao službeni dokument u tu svrhu.

Ovo je jedno od čuda nad kojim je doista potrebno zastati, ali  u svakoj crkvi pred svakom posvećenom hostija

Sljedeće su činjenice zabilježene i utvrđene kao rezultat histoloških  studija: meso je dio poprečno-prugastog mišićnog tkiva miokarda (stijenke srca), i nisu pronađeni nikakvi tragovi materijala ili sredstava koji se koriste za čuvanje mesa. I meso i uzorak krvi ljudskog su podrijetla, što kategorički isključuje mogućnost da su životinjskog podrijetla. I meso i krv su iste krvne grupe, AB. U krvi iz tog euharistijskog čuda pronađeni su sljedeći minerali: kloridi, fosfor, magnezij, kalij, natrij u manjoj količini, te veća količina kalcija. Proteini u zgrušanoj krvi normalno su podijeljeni, s jednakim omjerom u postotcima kao i kod normalne svježe krvi.

Prof. Linoli je nadalje ustvrdio kako bi se krv brzo promijenila zbog kvarenja i raspadanja, da je uzeta s nekog leša. Njegova otkrića u potpunosti isključuju mogućnost prijevare izvršene prije mnogo stoljeća. Zapravo, ustvrdio je da bi samo netko iskusan u seciranju mogao na šupljem unutarnjem organu, srcu, napraviti tako stručan tangencijalni rez – to jest okrugli rez, koji je deblji na vanjskim rubovima, a onda se postupno i ujednačeno smanjuje sve dok potpuno ne nestane u središnjem dijelu. Doktor je zaključio svoje izvješće riječima da meso i krv nisu oštećeni, iako su čuvani u posudama koje nisu bile hermetički zatvorene, te su bili izloženi fizičkim, atmosferskim i biološkim utjecajima.

Ovo je jedno od čuda nad kojim je doista potrebno zastati, ali  u svakoj crkvi pred svakom posvećenom hostijom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er