MEĐUGORJE

Obiteljsko hodočašće hodočasnika iz Rijeke: U Međugorju osjećamo mir

Proteklih dana u Međugorju su na obiteljskom hodočašću boravili vjernici iz Rijeke, točnije iz župe Sveti Ivan Krstitelj na Škurinjama u Rijeci, a s njima u pratnji bio je njihov župnik vlč. Mato Berišić.

Na hodočašću je sudjelovalo pet obitelji s ukupno 22 vjernika. Tijekom trodnevnog hodočašća sudjelovali su na molitvenom programu u crkvi sv. Jakova u Međugorju, te su posjetili i međugorska brda – Brdo ukazanja i Križevac piše Radio Mir Međugorje

Drugoga dana hodočašća molili su Put križa na Križevcu, a posebnost je bila ta da je svaka obitelj tijekom penjanja nosila veliki križ od postaje do postaje. Primjerice, muž bi nosio križ, a žena bi čitala i razmatrala postaju na kojoj se nalaze, a na nekoj drugoj postaji bi zamijenili uloge.

Župnik vlč. Mato Berišić nije skrivao radost i mir što ih je sa svojim župljanima osjetio u Međugorju.

„Na poticaj obiteljske zajednice koja je već dugi niz godina aktivna u našoj župnoj zajednici odlučili smo poći na ovo hodočašće nakon Uskrsa, a mogli bismo reći da smo pošli u naš zajednički obiteljski Emaus ovdje u Međugorje kako bismo se ispunili, te Gospi i Gospodinu zahvalili za sve primljene milosti koje od njih primamo, kako mi u svećeničkom i redovničkom poslanju, tako i oni u onom obiteljskom poslanju.

U svome srcu nosim i nakanu za obraćenje grešnika, ali i na poseban način i nakanu zahvalnosti Gospodinu za obitelji koje djeluju u župi i koje su mi stavljene na moj životni put“, kazao je vlč. Mato Berišić.

„U Međugorju je posebno ozračje, baš duhovno ozračje gdje svatko može krunicu moliti bilo gdje, na bilo kojem mjestu, može hodajući, može sjedeći, može ležeći i baš se uvijek najopuštenije osjećam u Međugorju“, kazala nam je časna sestra Mirjam iz reda sestara milosrdnica sv. Vinko Paulski, najstarija hodočasnica u grupi, a koja je došla u Međugorje s posebnom nakanom molitve za mlade, te da se rodi jedno duhovno zvanje u njihovoj župi.

„Došli smo ovdje na tri dana s našom djecom, s našom obiteljskom zajednicom, zato jer u svakodnevnom životu nije moguće izdržati bez duhovnih poticaja i bez duhovne obnove“, kazala je Petra Mandić te naglasila da ovaj dolazak u Međugorje, zajedničko druženje, zajedništvo, molitva, post i pokora čine puno za njihov život i da ih čine snažnijima, a da mir koji osjećaju u Međugorju – da tog mira nema nigdje u svijetu.

hodočasnici u međugorju
Foto: Mateo Ivanković

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button