VJERA I DUHOVNOST

Najčuveniji vatikanski egzorcist na uočnicu Svih Svetih upozorava: Halloween je demonstracija lukavstva Sotone

Blagopokojni o. Gabriel Amorth, vatikanski egzorcist koji je u više navrata javno govorio o službi koju obavlja i duhovnim opasnostima koje nas okružuju, u jednom je intervjuu za talijanske novine progovorio o opasnostima koje se kriju iza proslave Halloween, odnosno Noći vještica.

„Smatram da talijansko društvo gubi razbor, smisao života, razum te da je sve bolesnije. Slaviti Halloween znači odavati počast đavlu koji, ako mu se netko klanja, iako samo na jednu noć, smatra da posjeduje pravo na osobe. Zato se nemojmo čuditi ako nam izgleda da svijet ide svojem kraju, ako istraživanja psihologa i psihijatara govore o mnoštvu vandalske, nemirne i uzrujane djece te o opsjednutim i depresivnim mladima koji razmišljaju o samoubojstvu.“ Riječi su to bivšeg egzorcista Svete Stolice i predsjednika internacionalnog saveza egzorcista, pokojnog oca Gabriela Amortha.

Jeziva prerušavanja, naizgled bezopasna zazivanja duhova nisu ništa drugo nego odavanje počasti knezu ovog svijeta: đavlu. „Jako mi je žao što se Italija, kao i ostatak Europe, udaljava od Gospodina Isusa i odaje počast Sotoni“, rekao je egzorcist koji smatra da je „slavlje Halloweena jedna vrsta spiritističkog susreta koji se prezentira pod oblikom igre. Vražja lukavost se upravo tu nalazi. Ako bolje promislimo, sve je prikazano u nevinom, veselom obliku. Čak ni grijeh nije više grijeh u današnjem svijetu.

Sve je prerušeno pod izlikom potrebe, slobode ili osobnog užitka. Čovjek je postao bog samome sebi, baš ono što želi đavao.“ Otac Gabriel podsjetio je kako su se u brojnim talijanskim gradovima organizirala „slavlja svjetla“ s pjesmama posvećenim Gospodinu i s bezazlenim igrama za djecu. Ta slavlja su istinita i prava suprotnost slavljima tame, rekao je.

Vezani članci

Oče Amorth, koje je vaše mišljenje o Halloween?

Halloween je glupost i čini gluposti. Radi se o jednoj poganskoj stvari, antikršćanskoj i antikatoličkoj koja potječe iz sjevernih zemalja te se proširila po Sjedinjenim Američkim Državama. To smeće nastoji, a ponekad u tome čak i uspijeva, staviti u drugi plan i zasjeniti svetkovinu Svih svetih koju slavimo s radošću prvog studenog. A kako je cilj tog slavlja postaviti prepreke svetosti, to je sve ideja demona koji nastoji poremetiti Božje planove. Halloween je pogansko slavlje. Halloween je jedna demonstracija Neprijateljeva lukavstva: đavao pokušava staviti kukolj između Boga i čovjeka, ne toliko zbog neprijateljstva prema čovjeku, koliko zbog toga što želi uvrijediti Boga, koji je njegova omiljena meta, i ponekad uspijeva u tome, iako će biti zauvijek poražen.“

Don Amorth, ali zbog čega je ovo slavlje toliko popularno, posebice među mladima?

Mladi slijede trendove i ovo se sve događa s velikim intenzitetom u kulturama i epohama koje su dekristijanizirane poput naše. Ponavljam: đavao zna kako djelovati.

Ali zašto im roditelji to dopuštaju?

Jer ne znaju više odgajati djecu, to je razlog.

Što želite time reći?

Mnogi roditelji su se odrekli zadaće odgojitelja i, pod utjecajem modernizma, puštaju djeci činiti što ona žele. Čini mi se da je tu odgovornost majki puno veća.

To znači?

Kada oba roditelja rade, djeca rastu bez sigurnog vodstva. Najbolji oblik kontrole je majčin nadzor, ali ako ona ide raditi, a mnogo puta joj to nije potrebno, djeca odrastaju izgubljena. Kasnije se to osveti roditeljima koji onda plaču pred buntovnom djecom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er