VJERA I DUHOVNOST

Grkokatolički svećenik iz Ukrajine započeo egzorcizam nad Putinom: “Vjerujem u mogućnost da je zloduh nadahnuo djelovanje ovog čovjeka”

Grkokatolički svećenik iz Lavova Tykhon Kulbaka objavio je kako je počeo obred egzorcizma usmjeren na ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi Crux.

“Molim milosrdnog Gospodina da oslobodi ovu osobu od demonskom utjecaja da odbaci zlo i opredijeli se za dobro ili da tjelesno uništi tog demona kako bi duša mogla biti spašena na sudnji dan”, napisao je svećenik Tykhon Kulbaka.

“Želimo bih vas obavijestiti da sam odlučio iskoristiti svoj status svećenika jedne, svete, koncilijarne Crkve, kojoj imam milost i privilegije pripadati već 30 godina.

Od danas sam posvećen svakodnevnom obavljanju obreda egzorcizma usmjerenog na Vladimira Putina. Vjerujem u mogućnost da je zloduh nadahnuo djelovanje ovog čovjeka”, napisao je grkokatolički svećenik na svojem Facebook profilu.

“Molim milosrdnog Gospodina da oslobodi ovu osobu od demonskom utjecaja da odbaci zlo i opredijeli se za dobro ili da tjelesno uništi tog demona kako bi duša mogla biti spašena na sudnji dan”, dodao je Kulbaka.

Vezani članci

“Bio bih sretan ako bi mi se netko od kolega svećenika pridružio. Također, bio bih jako sretan ako bi neki od vjernika podržali nas svećenike na način koji im je dostupan (laicima su dopuštene određene molitve s nakanom za oslobođenje od zloduha)”, zaključio je Kulbaka.

Inače, riječ je o svećeniku koji ima tešku prošlost uvjetovanu Ruskom agresijom na Ukrajinu. Godine 2014. proveo je 12 dana u zatočeništvu nakon što su proruske snage okupirale Donjeck i Lugansk.

Kulbaka je nakon oslobađanja ispričao kako su ga militanti koji su ga zatočili nakon što su doznali da ima dijabetes hranili s kruhom i malo vode, što je zbog njegove bolesti bilo vrlo opasno. Vodu je morao piti iz vodokotlića.

Dodao je i kako su mu otvoreno rekli da će njegovo umiranje biti “dugačko i sporo”, osim ako ne odbaci katoličku vjeru i ne pridruži se Ruskoj pravoslavnoj Crkvi.

“Još ne znam gdje su me držali”, ispričao je Kulbaka te ispričao kako je izgledalo njegovo mučenje: “Pritisli su me uza zid i tražili da molim. Molio sam snažnim glasom. Tada su zapucali iz automatskog oružja malo iznad moje glave. Onesvijestio sam se. Idući put bi me odveli negdje gdje bi ponavljali ovaj ritual, ali uvijek sam se pitao hoće li mi ovaj puta meci završiti u glavi.”

Grkokatolički svećenik kazao je i kako je izravno pitao zbog čega ga muče na što su mu odgovorili: “Molio si se za Ukrajinu! Zamisli da se netko 1942. molio za Staljinovu pobjedu usred Berlina. Hitler bi ga ubio na licu mjesta.”

Kulbaka je, naime, organizirao molitve u pokrajini Donjeck. Sve je počelo kako ekumenski događaj, a kasnije je preraslo u međureligijski susret nakon što su im se pridružili i muslimani i budisti.

“Jednom su nas okružili naoružani ljudi, protestantski pastor je pao na koljena. Žena s puškom je počela vikati: ‘Zaustavite ga i nemojte mu dopustiti da se moli. Ne mogu to podnijeti.’ Uistinu sam uvjeren da su ovi ljudi iznad svega zaposjednuti zloduhom”, kazao je Kulbaka.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er