VJERA I DUHOVNOST

Gospina poruka na blagdan Blagovijesti: Učinite ovako i čuti ćete Boga…

Gospina poruka na blagdan Blagovijesti: Učinite ovako i čuti ćete Boga… U poruci koju donosimo ona nam daje smjer u kojem bi trebali ići ako želimo i mi odgovoriti na Božji poziv, ali i detalje njezinog DA koji je otvorio put Spasitelju čovjeka.

‘Moj ‘Da’ bio je potpuni pristanak i na trpljenje, jer sam u tom trenutku prihvatila u svoje djevičansko krilo svu patnju Sina.

U duhu vidjeh rane Njegovih ruku i Njegovih malenih nogu i prije nego se rodio, i strašnu ranu Srca prije nego sam osjetila Njegov kucaj, vidjeh Ga razapetog na Križu prije nego ga promatrah novorođena u jaslama,’

rekla je Blažena Djevica Marija na blagdan Blagovijesti svećeniku don Stefanu Gobbiju, začetniku Svećeničkog Marijanskog pokreta, pripremajući preko njega svoju djecu na put služenja Božjoj volji u ovim vremenima.

U poruci koju donosimo ona nam daje smjer u kojem bi trebali ići ako želimo i mi odgovoriti na Božji poziv, ali i detalje njezinog DA koji je otvorio put Spasitelju čovjeka.

Gospa don Gobiju: Moj ‘da’ plod je šutnje i molitve

“Ljubljeni sinovi, gledajte danas svoju nebesku Majku u času kad izgovara svoj ‘Da’ volji Gospodinovoj. Ovaj ‘Da’ je procvao u mojoj duši kao plod tolike šutnje. U toj nutarnjoj šutnji vazda sam tražila samo Božju Riječ.

U najdubljoj nutarnjoj šutnji, Riječ se je saopćavala mojoj duši, dok se je moj duh otvarao da je primi, a moje Srce se zatvaralo da bi je brižno čuvalo.

Vanjska šutnja lišavala me je buke, rastresenosti, zbivanja koja su se uokolo događala, da bih se sabrala za savršeno prihvaćanje volje Božje, koju sam nastojala izvršavati živeći poniznim i jednostavnim životom. Tako je šutnja sakrivala veliki plan Očev, a kad mi je bio očitovan, morala sam ga opet ljubomorno čuvati u Srcu.

Moj materinski pristanak je bio zato nevidljiv i tajanstven, jer ga je samo Otac iščekivao i prihvatio. Moj ‘Da’ rascvao se iz Srca i kao plod tolike molitve. Sada je već čitav moj život bio susret ljubavi s Ocem koji mi je u tajnosti sve više otkrivao tajni plan Riječi, koja će se utjeloviti u mom djevičanskam krilu.

Shvaćala sam pravi smisao božanskog Pisma, i svaka mi je stvar postajala jasnijom. Jasno sam razumjela razlog zbog kojeg sam bila pozvana.

Morala sam se pripravljati da dadem svoje tijelo i svoju krv Očevoj Riječi, koja će se utjeloviti u mojemu krilu da bi se prikazala na Križu kao znak spasenja za sve.
Tako je moj ‘Da’ bio također potpuni pristanak na trpljenje, jer sam u tom trenutku prihvatila u svoje djevičansko krilo svu patnju Sina.

U duhu vidjeh rane Njegovih ruku i Njegovih malenih nogu i prije nego se rodio, i strašnu ranu Srca prije nego sam osjetila Njegov kucaj, vidjeh Ga razapetog na Križu prije nego ga promatrah novorođena u jaslama. Ljubljeni sinovi, promatrajte danas svoju nebesku Majku u času kad izgovara svoj ‘Da’ volji Očevoj.

A sada ste i vi pozvani da ga ponovite kako bi se Očev plan mogao na vama ispuniti. Prihvaćam svojim Bezgrješnim Srcem vaš ‘Da’ koji svi danas izgovarate. Ovaj ‘Da’ mora cvasti u vama, on mora biti plod šutnje koja vlada vašim srcima. Čuvajte u srcu Očevu Riječ, čuvajte u tajnosti duše plan što vam ga otkriva Majka.

Bježite od buke, i čuti ćete Boga

Bježite od buke svijeta, branite se od tolike poplave riječi i slika, svega što vas isprevrće i kalja. Danas, gotovo nitko i ne zna čuvati ovu nutarnju šutnju. I tako vas moj Neprijatelj uspijeva zavoditi, te oskvrnuti vaša srca i vaše duše. Recite svoj ‘Da’ da bi se volja Očeva ispunila. Zato ste pozvani da prodrete sve dublje u njegove vlastite tajne. 

Vi to činite svojom molitvom koja vas vodi do općenja s Bogom. Tako ćete moći još danas postati glasom samoga Boga, njegova oživotvorena riječ. Isus samo to traži od svojih svećenika, a u isto vrijeme je izdan od mnogih koji zloupotrebljavaju Njegove božanske riječi.

Recite sa mnom svoj ‘Da’ Križu, ljubljeni moji sinovi, jer su i za vas nadošli trenuci patnje i Kalvarije. Kao što sam primila Očevu Riječ u svoje djevičansko krilo, tako danas zatvaram svakoga od vas u svoje Bezgrješno Srce.

Promatram vas u trenutku potpunog predanja, u trenutku dok izgovarate svoj ‘Da’. Predraga moja djeco, vaše ‘Da’ je stopljeno s mojim ‘Da’ što ga svakodnevno ponavljam Bogu. I tada će se na vama moći ispuniti volja Očeva, a moje Bezgrješno Srce postat će oltar na kojemu ćete biti žrtvovani za spas svijeta.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er