VJERA I DUHOVNOST

Gospa otkriva sv. Faustini kako će se dogoditi posljednja vremena

Sestri Faustini Kowalskoj povjereno je znanje o tajanstvenom Sudnjem danu, strašnom trenutku pred kojim i “anđeli drhte”. Zato je važno obratiti se Božjem Milosrđu. Iako nitko ne zna “ni dana ni sata”, osim Oca, koji je možda već odredio taj strašni trenutak i na sve nas načine upozorava da se spasimo.

Kult Božjeg milosrđa i blagdan koji se slavi prve nedjelje nakon Uskrsa Isus je silno želio, naznačivši ih svetoj Faustini Kowalskoj (Głogowiec, 25. kolovoza 1905. – Krakow, 5. listopada 1938.) kao način crpljenja duhovnih milosti , gdje su otvoreni kanali Njegovog vlastitog milosrđa. Isus joj se mnogo puta ukazao tijekom njezina života i naredio joj da napiše Dnevnik sa svim objavama koje bi joj On povjerio, da svima obznani neizmjerno Božje milosrđe i da širi njegov kult.

Isus je objasnio svetici kako je Njegovo milosrđe beskrajno i neizmjerno, da ima ogromnu želju da ga svijet upozna i iskusi njegove milosti: «Svaki put kad Mi želiš dati radost, govori svijetu o Mom velikom i neizmjernom Milosrđu». «Najveći grešnici svoju nadu polažu u Moje milosrđe. Oni se prije drugih imaju pravo pouzdati u ponor Moga Milosrđa. Kćeri Moja, piši o Mojem Milosrđu za duše koje pate. Duše koje se obraćaju Mome Milosrđu donose mi veliku radost. Tim dušama dajem milosti više nego što traže. Čak i kad bi netko bio najveći grešnik, Ja ga ne mogu kazniti ako se poziva na Moje milosrđe, ali Ja to opravdavam u svom nedokučivom i neprobojnom Milosrđu.”

Gospa se više puta ukazala sestri Faustini, povjerivši joj neke osobne poruke, uključujući proročansku poruku o kraju vremena i važnosti da se čovjek uteče Božjem milosrđu i njegovu kultu. Marija će sv. Faustini također otkriti da je Majka milosrđa, prateći je korak po korak u njezinu poslanju.

Marija u Dnevniku sv. Faustine Kowalske

“Odjednom sam ugledala Presvetu Djevicu s djetetom Isusom i svetog Josipa koji je bio iza Gospe. Presveta Majka mi je rekla: “Evo najdragocjenijeg blaga””. “Odjednom sam ugledala Gospu s Djetetom Isusom, Dijete Isus držalo je Gospu za ruku. U trenutku je Dijete Isus radosno istrčalo na sredinu oltara, a Gospa mi je rekla: «Gledaj kako smireno predajem Isusa u Njegove ruke, tako i ti moraš povjeriti svoju dušu i biti kao djevojčica pred Njim. ». Nakon ovih riječi moja je duša bila ispunjena tajanstvenim povjerenjem”.

„Dok sam kasnije, za vrijeme Večernje, nastavila ispitivati ​​tu mješavinu patnje i milosti, odjednom sam čula Gospin glas: „Znaj, kćeri moja, da iako sam uzdignuta na dostojanstvo Majke Božje, sedam bolnih mačeva proboli su moje srce. Ne činite ništa u svoju obranu; sve podnositi s poniznošću. Sam Bog će te braniti“. “Nemoguće je ugoditi Bogu ne vršeći njegovu svetu volju. «Kćeri moja, toplo ti preporučam da vjerno ispunjavaš sve Božje želje, jer je to draga stvar Njegovim očima. Žarko želim da se u tome istaknete, to jest u ovoj vjernosti, u ispunjavanju volje Božje. Dajte prednost volji Božjoj svim žrtvama i paljenicama”.

„Odjednom sam ugledala Presvetu Djevicu neizrecivo lijepu, koja mi je prišla s oltara. Prigrlila me uza se i rekla mi ove riječi: “Ja sam ti Majka po neizmjernom milosrđu Božjem. Najmilija mi je ona duša koja vjerno ispunjava volju Božju”. Učinila je da shvatim da sam vjerno ispunila sve Božje želje i da sam za to našla milost u Njegovim očima. “Budi hrabra; ne boj se prijevarnih prepreka, nego pažljivo razmotri Muku Moga Sina i na taj ćeš način pobijediti»«.

Proročanstvo o posljednjim vremenima i Božjem milosrđu

„Odjednom sam ugledala Gospu koja mi je rekla: „O, kako je Bogu draga duša koja vjerno slijedi nadahnuće Njegove milosti! Ja sam dala svijetu Spasitelja i vi morate govoriti svijetu o Njegovom velikom milosrđu i pripremiti svijet za Njegov drugi dolazak. On neće doći kao milosrdni Spasitelj, nego kao Pravedni Sudac. Oh, taj će dan biti užasan! Ustanovljen je dan pravde (usp. Dn. 17,31), dan Božjeg gnjeva pred kojim dršću anđeli. Govorite dušama o ovom velikom milosrđu, dok god traje vrijeme milosrđa. Ako sada šutite, tog strašnog dana morat ćete odgovarati za veliki broj duša. Ne bojte se ničega; budi vjerna do kraja. Pratim te svojom nježnošću”.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er