VJERA I DUHOVNOST

Gospa od Quita: nepoznato proročanstvo koje govori o našem vremenu – “Sotona će zavladati gotovo potpuno, preko…”

Mariana de Jesus Torres (1563.-1635.), u noći 2. veljače 1594. otišla je moliti u kapelu, kad je ugledala Gospu s djetetom u lijevoj ruci i opatski pastoral u desnoj ruci. Gospa je bila obučena u redovničko ruho i rekla je: “Ja sam Marija od Dobrog Uspjeha, Kraljica neba i zemlje.” Tražila je da se napravi njezin kip i upozorila na smanjenje vjere i zvanja u 20. st.

Gospa je posjetila Marianu de Jesus Torres sedam puta, između 1588. i 1634. Gospa od dobrog uspjeha odmah je zajamčila majčinsku zaštitu nad sestrama i nad Ekvadorom čiju je posvetu predvidjela Srcu Isusovu, što se dogodilo više od dva stoljeća kasnije. Marija je, naime, rekla: „U 19. stoljeću doći će istinski kršćanski predsjednik, karakteran čovjek, kojemu će Gospodin dati palmu mučeništva, na trgu pred ovim mojim samostanom. On će posvetiti Republiku božanskom Srcu moga ljubljenog Sina i ta posveta će održati katoličku vjeru u godinama koje slijede, koje će biti kobne za Crkvu”. Govorila je o Gabrielu Garcíi Morenu, kojeg je 6. kolovoza 1875. ubila masonerija, upravo u Quitu, na Plaza de la Independencia.

Gospa od Dobrog Uspjeha prije svega je govorila o širenju zla i pokvarenosti, o prijetnjama Crkvi: „Sotona će zavladati gotovo potpuno, preko masonskih sekti. Oni će se uglavnom fokusirati na djecu, kako bi održali ovu opću korupciju”.

Prijetnja sakramentu ženidbe

Potom je Gospa objasnila da će kršćanski brak biti na ozbiljnoj kušnji: „Što se tiče sakramenta ženidbe, koji je simbol sjedinjenja Krista s njegovom Crkvom, on će biti napadnut i duboko oskrnavljen. Masonstvo će svojom snagom objaviti nepravedne zakone, kako bi eliminiralo ovaj sakrament, olakšavajući grešni život svakoga i potičući rađanje nezakonite djece, rođene bez blagoslova Crkve. Katolički duh će brzo opadati; dragocjeno svjetlo vjere postupno će nestati, sve dok se ne postigne gotovo potpuna pokvarenost morala.”

Ovo proročanstvo, koje se svakako odnosi na naše vrijeme, može se ublažiti samo vjerom i molitvom, pojasnila je Marija: „Sve ćeš vidjeti s neba, gdje više nećeš trpjeti ti, ljubljena kćeri, nego tvoje kćeri, i oni koji će slijediti nakon njih, oni će patiti. Ove voljene duše koje već poznajete umirit će božanski gnjev. Oni će mi se obratiti zazivom Gospe od Dobrog Uspjeha, stoga vam zapovijedam da date izraditi kip za utjehu i opstanak mog samostana i za vjerne duše ovih vremena, doba u kojem će biti velika pobožnost prema meni, jer sam Kraljica neba, pod raznim zazivima. “Marijo, štitu od kvarenja morala” Ova će pobožnost biti štit između božanske pravde i svijeta koji se koleba, kako bi se spriječilo ostvarenje strašne Božje kazne koju ova kriva zemlja zaslužuje.”

U drugom ukazanju, Gospa od Dobrog Uspjeha potvrdila je: „Različita će se krivovjerja proširiti i, pod njihovom moći, dragocjeno svjetlo vjere će se ugasiti u dušama, zbog gotovo potpune iskvarenosti običaja. U to vrijeme bit će velike fizičke i moralne, javne i privatne nesreće.

Nekoliko duša koje su ostale vjerne milosti pretrpjet će mučeništvo jednako okrutno i neizrecivo koliko i dugo; mnogi od njih će zbog silovitosti svojih patnji umrijeti će i smatrat će se mučenicima žrtvovanim za Crkvu”. Pobožnost Gospi od Uspjeha službeno je započela 1611. godine i slavi se 2. veljače. Kauza za proglašenje blaženom pokrenuta je za Majku Marianu de Jesus Torres 8. kolovoza 1986. godine.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er