MEĐUGORJE

Gospa u Međugorju nas je nekoliko puta u svojim porukama pozvala na čašćenje ove moćne pobožnosti

Gospa u Međugorju nas je nekoliko puta u svojim porukama pozvala na čašćenje ove pobožnosti Čašćenje svetih Rana Isusovih spada među prve pobožnosti u kršćanstvu. To čašćenje je započela na Veliki petak Isusova Majka Marija. Presveta Djevica se ukazala 1867. kao Majka Božja od Sedam Žalosti službenici Božjoj Mariji Marti Chambon i rekla:

“Prvi put sam promatrala Rane dragoga Sina, kad je Njegovo tijelo bilo položeno u ruke moje…Ja sam razmatrala Njegove boli i nastojala sam, da prijeđu u moje Srce…Gledala sam njegove božanske noge, jednu za drugom, odatle sam prešla k Srcu, gdje sam vidjela onu veliku Ranu, najdublju za moje majčinsko Srce…Promatrala sam lijevu ruku, zatim desnu, i napokon trnovu krunu. Sve mi ove Rane probijahu srce…Sedam je mačeva u mom Srcu, zato treba štovati svete Rane moga Božanskog Sina po mom Srcu.” 

Gospa u Međugorju je nas nekoliko puta pozvala da u korizmi častimo Rane njezinoga Sina. Tako je Gospa u poruci od 25. ožujka 1997. rekla:

“Danas vas na poseban način pozivam, da uzmete u ruke križ i da promatrate rane Isusove. Tražite od Isusa da ozdravi vaše rane, koje ste, draga djeco, tijekom vašega života zadobili zbog vašega grijeha ili grijeha vaših roditelja. Samo tako ćete, draga djeco, shvatiti, da je svijetu potrebno ozdravljenje vjere u Boga Stvoritelja. Isusovom mukom i smrću na križu shvatit ćete, da samo molitvom možete postati i vi pravi apostoli vjere, kad u jednostavnosti i molitvi živite vjeru koja je dar.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button