VJERA I DUHOVNOST

Gospa nam je u prvoj fatimskoj tajni ostavila oružje kojim se svaki rat, pa tako i ovaj trenutni, može zaustaviti

Gospa nam je u prvoj fatimskoj tajni ostavila oružje kojim se svaki rat, pa tako i ovaj trenutni, može zaustaviti Na današnji dan prije 105 godina dogodilo se jedno od najznačajnihih ukazanja Blažene Djevice Marije ikada u povijesti Crkve, ukazanje Gospe Fatimske trima malim pastirićima, Jacinti, Franji i Luciji.

Na ovaj dan dobili smo i jednu od najvažnijih tajni za naš život: Svakodnevna molitva krunice, za koju će Gospa u kasnijim ukazanjima reći da je to jedno od dva POSLJEDNJA oružja koje nam Bog daje za obranu od Zloga u ovim vremenima. Drugo je posveta Bezgrešnom Srcu Marijinom.

‘Posljednja bitka vodit će se preko braka i obitelji’ također je dodala Gospa sestri Luciji objašnjavajući joj važnost krunice. Možemo reći da su ove riječi itekako ostvarene, bitka koja se vodi preko braka i obitelji je doista izražena ali molitva krunice kao jedno od dva posljednjih oružja, po riječima Gospe i dalje je oružje manjine bez obzira na brojnost katolika u svijetu.

Što bi se dogodilo kad bi svi vjernici svijeta poslušali Gospu samo u ovoj poruci? Možemo samo zamisliti, a do tada uživamo u plodovima vlastitog neposluha dok ne osvijestimo zbilju i stvarnost ovih ukazanja.

Evo kako je izgledalo to prvo ukazanje 13. svibnja 1917. godine:

‘Prvo su opazili dva svjetla, poput bljeska, a zatim Gospu. Lucija je ovako opisala: “Bila je to jedna Gospođa potpuno odjevena u bijelo, sjajnija od sunca, oko koje se širilo svjetlo sjajnije i blistavije od onog koje isijava kristalna posuda puna čiste vode obasjana zlatnim zrakama sunca. Njeno lice, neopisivo lijepo, nije bilo ni tužno ni veselo već ozbiljno. Ruke skupljene kao na molitvu, bile su nagnute i okrenute prema gore. Na desnoj ruci visjela joj je krunica.”

Gospa je razgovarala s Lucijom. Prvo je poručila, da se ne boje i da im ništa neće napraviti. Zamolila ih je da dolaze na isto mjesto svakog trinaestog dana u mjesecu, u isto to vrijeme, šest mjeseci zaredom. Gospa: “Hoćete li prikazati Bogu sva trpljenja koja vam želi poslati kao zadovoljštinu za grijehe kojima je uvrijeđen i kao molitvu za obraćenje grešnika?” Lucija: “Da,hoćemo.”

Gospa je pomacima ruku rasula prema njima jako svjetlo, koje im je prodrlo do najskrovitijih dijelova duša, pa su vidjeli sebe u Bogu, jasnije nego da su se promatrali u najboljem ogledalu. Nakon par trenutaka Gospa je nadodala: “Molite krunicu svaki dan kako biste izmolili mir svijetu i svršetak rata.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button