VJERA I DUHOVNOST

Gospa je vidiocima Garabandalu dala vrlo oštru pouku o milosrđu…

Od mnogih učenja koje je Gospa dala u Garabandalu vidiocima i svima nama, bile su lekcije o milosrđu. Jednom je prilikom Blažena Djevica dala vrlo oštru pouku o milosrđu koju ljudi u selu neće lako zaboraviti.

Pater Valentin Marichalar, župnik, upisao je sljedeći zapis u svoj dnevnik za 16. rujna 1962., nedjelju: „U selu postoji čovjek koji je napola lud i čini gluposti koje bi posjetitelji, koji nisu upoznati s njegovim psihičkim stanjem, mogli vrlo pogrešno protumačiti. Bio je godinu dana u ludnici, a sada je odlučio ostati ovdje. To uzrokuje nevolje i živciranje, pa će ga morati poslati.

Tijekom ekstaze toga dana, Loli i Conchita (Garabandalske vidjelice, nap.prev) otišle su u kuću u kojoj je boravio ovaj uznemireni čovjek, Alfonso, te su s raspelom načinile znak križa na jastuku njegova kreveta. I prolazeći pored njega, dadoše mu raspelo da poljubi nekoliko puta. Uznemireni se čovjek ukočio na koljenima. Te je noći otac Anzizu komentirao: ‘Kakvu su nam lekciju milosrđa dale djevojke.’ Conchitu su pitali zašto je otišla na mjesto gdje se nalazio poremećeni muškarac i više puta mu dala raspelo da ga poljubi. Ona je odgovorila: `Djevica nam je rekla: Vi ga prezirete, ali ja ga volim.’ Ovakav odgovor nas je spustio, tjerajući nas da vidimo veliki nedostatak milosrđa.“

Izdavačka kuća “Kyrios”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker