VJERA I DUHOVNOST

Gospa je don Stefanu Gobbiju otkrila razloge zbog kojih plače: “Molite za spas ovog svijeta, koji je već došao do dna”

Gospa je don Stefanu Gobbiju otkrila razloge zbog kojih plače: “Molite za spas ovog svijeta, koji je već došao do dna”

Čudesna očitovanja slika Blažene Djevice i Isusa Krista postala su češća od 20. stoljeća.
Ali posebno u desetljećima od 1960. do 1980. skočile su manifestacije suza i krvi na slikama Djevice Marije. Što se u to vrijeme dogodilo da je promijenilo svijet i Gospa počela sve češće plakati kroz svoje slike?

U to se vrijeme dogodila  se seksualna revolucija koja je svijetu nametnula do tada nepoznatu razinu grijeha i vrtoglavu utrku da se ona produbi. A i otpadništvo u Crkvi imalo je svoj revolucionarni trenutak, tumačenje zaključaka Drugoga vatikanskog sabora  od strane modernista.

To je dovelo do toga da veliki broj svećenika i redovnika napusti svoje navike, nagli pad posjećenosti mise, rat protiv slika i pučkih pobožnosti i eroziju vjere prenesene od apostola.
Apostazija koja je kasnije napredovala. Ova lavina pojavljivanja slika Djevice izazvala je početno iznenađenje u medijima i svećenstvu, osobito njezina najveća očitovanja.

Poput slike Gospe od Akite koja je proplakala 101 put u Japanu, pri čemu je Gospa dala poruku vidjelici o razaranju koje će otpadništvo proizvesti unutar klera i progonu onih koji su posvećeni Mariji. Također tu je i poznata manifestacije slika mistične Ruže, koje su podrazumijevale proširenje temeljne fatimske poruke, ali s pozivom na intenzivniji i rastući duhovni život. Tu je i kip Djevice Marije iz Fatime,  a koji je svojim putovanjima po Zapadu proizveo ogroman broj nadnaravnih manifestacija koje su se proširile svijetom.

Dogodilo se to u Americi 1972. godine. Slike onoga što se tamo dogodilo obišle ​​su svijet, zahvaljujući snazi ​​sjevernoameričkih medija i dojavama svećenima koji su svjedočili, za njih do tada, neobičnoj pojavi. Cijeli je svijet tada mogao vidjeti debelu kap kako klizi na vrh nosa kipa Djevice hodočasnice iz Fatime koja je obišla Sjedinjene Države. Fotografija te kapi koja klizi niz nos obišla je svijet i izazvala veliki odjek.

I ne samo to, novine su pokazale da su se suze dogodile u nekoliko različitih gradova u zemlji.  Kronike su prikazivale oca Elma Romagosu zbunjenog i zaprepaštenog jer je vidio kako se suza polako stvara na donjem kapku kipa. I kao što je jedan svećenik skeptik izjavio novinarima, “Molimo Boga da nam pomogne razumjeti značenje onoga čemu smo svjedočili”, na što je otac Joseph Breault odgovorio, “Oče, Gospa ima poruku za svijet, ali je malo tko želi čuti”.

Ali nisu samo ove tri slike Djevice iz Akite, Mistične ruže i hodočasničke Djevice iz Fatime rasplakale. Nemoguće je napraviti inventuru svih slika Blažene Djevice koje su prolile suze po svijetu, ali znamo da ih se može izbrojiti u tisućama.
U nekim od ovih demonstracija provedene su studije o suzama i rezultat je bio da su to – ljudske suze. Međutim, nakon 1980-ih zanimanje za te manifestacije je prestalo.
Prvo, jer su mediji imali manje prostora pisati o tome.  I drugo, jer se kler prestao angažirati, odbacivati ​​važnost pojave pa čak i skrivati, kada se to događalo u župama, da ih ne bi inkriminirale. Ali kad suze izgube sakrijemo, skrivamo i poruku.

I kakva je to poruka?
Mnogo je lokalnih i globalnih problema za koje je Gospa zabrinuta, do te mjere da joj izazivaju suze. Ona je ipak majka a mi smo djeca na rubu propasti.

O poruci možemo naslutiti u porukama koje u ovom trenutku primaju deseci vidioca diljem svijeta, a koje manje više govore istu stvar.

Ivan Pavao II., prilikom posjeta svetištu Gospe od Suza u Siracusi, rekao je nešto središnje, “Suze Djevice svjedoče o prisutnosti Majke”.

To su suze boli koje njezina djeca izazivaju u njezinu srcu jer griješe, ne obraćaju se, ne slušaju njezina upozorenja i čak je vrijeđaju.

A 31. prosinca 1990. Gospa je svećeniku,  don Stefanu Gobbiju rekla niz razloga zašto plače. Poruka od tog dana nosi naziv: ‘Kapi mojih suza’

Suze su izraz njene tuge i nelagode pred djecom koja je nisu slušala. Nastavili su hodati putem odbacivanja Boga i njegovog zakona ljubavi. Ona govori:

“Molite za spas ovog svijeta, koji je već došao do dna izopačenosti i nečistoće, nepravde i sebičnosti, mržnje i nasilja, grijeha i zla. Koliko sam puta i na koliko načina osobno intervenirala da vas pozovem na obraćenje i povratak Gospodinu, vašem miru i vašoj radosti. Ovo je razlog mojih mnogobrojnih ukazanja, poruka koje šaljem preko ovog mog malog sina i mog Djela, Svećeničkog marijanskog pokreta, kojeg sam Ja sama proširila po svem svijetu. Kao Majka, pokazivala sam vam često put kojim ćete doći do vašeg spasenja.

Niste me poslušali. Nastavilo se putem odbijanja Boga i njegovog Zakona ljubavi. Stalno i javno se krše Deset zapovijedi Božjih. Ne štuje se više dan Gospodnji, a njegovo se presveto Ime sve više psuje. Zapovijed ljubavi prema bližnjem svakog se dana krši sebičnošću, mržnjom, nasiljem, podjelom koja je ušla u obitelji i društvo, teškim i krvavim ratovima između naroda na zemlji. Dostojanstvo čovjeka, kao slobodnog Božjeg stvorenja, stežu okovi unutarnjeg ropstva: neurednim strastima, grijesima i nečistoći. Za ovaj svijet stigao je već čas njegove kazne. 

Ušli ste u vrijeme čišćenja i patnje očekuju, u sve većoj mjeri, sve ljude. I moju Crkvu treba pročistiti od zala koja su je zadesila, zbog kojih ona proživljava agoniju i bolnu muku. Širi se otpad zbog zabluda koje većina prihvaća bez ikakve reakcije. Vjera mnogih je utrnula. Zbog počinjenog, opravdanog i neispovijedanog grijeha, duše postaju robovi zla i Sotone. Kako je bijedno stanje ove moje ljubljene Kćeri!

I završila je govoreći ocu Gobbiju1990. da, “Časovi koji dolaze, najteži su i najbolniji. Molite, žrtvujte se, prikazujte, dajte zadovoljštinu zajedno sa mnom, koja sam Majka posredništva i zadovoljštine.”

Tako vi, predragi moji sinovi, posvećeni mom Srcu, u ovim zadnjim časovima, postajete kapi mojih suza, koje padaju na neizmjerne boli Crkve i cijelog čovječanstva, dok ulazite u teška vremena čišćenja i velike nevolje.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er