VJERA I DUHOVNOST

Gospa čuva svoju Europu: Mistična linija koja čudesno spaja sva mjesta Marijinih ukazanja

Mistična linija koja se naziva i Marijin potpis spaja glavna mjesta ukazanja i čuda u Europi. Linija koja predstavlja slovo M sastavljeno je od sljedećih marijanskih mjesta (s datumima, kronološkim redoslijedom, u kojima su se događala ukazanja ili čuda):

1830. – Pariz (na Rue du Bac); 1846 – La Salette (Francuska); 1858. – Lourdes (Francuski); 1871. – Pontmain (Francu – Pel levoisin (Francuska); 1917. – Fatima (Portugal); 1932. – Beauraing (Belgija); 1933. – Banneux (Belgija), 1947. – Rim (Tre Fontane); 1953. – Sirakuza (Italija); 1981. – Međugorje (Bosna i Hercegovina).

Pariz (na Rue du Bac)
Gospa se ukazala svetoj Katarini Laboure ovdje 1830. Tijekom ovih ukazanja, Gospa je zatražila stvaranje Čudesne medalje, koje nose riječi: „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo“. To je ujedno i najvažnija poruka ovog ukazanja.

La Sallete

Dvoje djece u francuskim Alpama, Maximin i Melanie, zajedno sa svojim psom, svjedočili su tri faze Marijina pojavljivanja 19. rujna 1846. Popularna slika povezana s ukazanjem je Gospa u sjedećem položaju, s licem u ruke, plačući. Marija je govorila o tuzi zbog grijeha, posebno u vezi s Gospodinovim imenom i svetkovanjem subote.Evo važne poruke ovog ukazanja: ‘Upućujem žurni vapaj zemlji.

Pozivam istinske učenike živoga Boga koji vlada na Nebesima; pozivam istinske sljedbenike Krista koji je čovjekom postao, jedinog istinskog Spasitelja ljudi; pozivam svoju djecu, istinske vjernike, one koji su mi se predali kako bi ih Ja mogla odvesti svom Božanskom Sinu…

Naposljetku, pozivam Apostole posljednjih dana, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru poradi svijeta i poradi sebe: u siromaštvu i poniznosti, u preziru i tišini, u molitvi i mrtvenju, u čistoći i jedinstvu s Bogom, u trpljenju, svijetu nepoznati.

Vrijeme je da izađu i svijet ispune svjetlom. Dođite i otkrijte se, kako biste bili moja dragocjena djeca. Ja sam na vašoj strani i u vama, pod uvjetom da je vaša vjera svjetlo koje vas rasvjetljuje u ovim nesretnim danima. Neka vas vaš zanos učini gladnima slave i časti Isusa Krista. Borite se, djeco svjetla, vi malobrojni koji vidite. Jer, sada je vrijeme svih vremena, konac svih konaca.’

Lurd

Mlada sveta Bernadette Soubirous kobnog je dana 1858. godine sa svojim sestrama otišla skupljati drva i primila prvo od osamnaest Gospinih ukazanja. Marija se identificirala kao Bezgrješno Začeće i ohrabrila Bernadette da čini pokoru za grešnike. Otkriven je ljekoviti izvor vode, i do danas hodočasnici piju i kupaju se u ljekovitim vodama. Marija se u Lourdesu otkriva kao Bezgrješna, a glavna poruka je: Moliti za griješnike.

Pontmain, Francuska

Gospa se ukazala 17. siječnja 1871. za vrijeme Francusko-pruskog rata, otkrivajući se samo djeci okupljenoj u tom području. Ukazanje je imalo tri faze, a u završnoj fazi dolaze riječi „Ali molite, djeco moja. Bog će te čuti na vrijeme.. U ovom ukazanju Marija je počašćena pod naslovom Gospa od nade.

Fatima, Portugal

Troje pastirske djece, Francisco, Jacinta i Lucia, primili su niz ukazanja. 1916. posjetio ih je anđeo Portugala koji ih je trinaestog u mjesecu, od svibnja do listopada, pripremao za marijanska ukazanja 1917. godine, izuzev kolovoza, kada su djeca bila zatvorena. Gospa je zatražila svakodnevno recitiranje krunice i poželjela mir u svijetu.

Otkrila je djeci tri tajne i dopustila im da vide Pakao. 13. listopada 1917. Marija je rekla djeci da je Gospa od svete krunice. “Molite krunicu svaki dan kako biste izmolili mir svijetu i svršetak rata.”, jedna je od poruka koju bi smo trebali poslušati.

Beauraing, Belgija

Također poznata kao Gospa od zlatnog srca, to je slika koja se pojavila 33 puta belgijskoj djeci između 1932. i 1933. u malom selu Beauraing. Ukazanja je odobrila Sveta Stolica 1949. godine. Marija se predstavlja sa “zlatnim srcem” okruženom zrakama svjetlosti, kao uzor za prevladavanje mržnje i ogorčenosti i kao utočište za grešnika.

Banneaux, Belgija

Samo 12 dana nakon završetka ukazanja u Beauraingu, Gospa je ponovno prisutna: ovaj put u Banneuxu, 20-ak kilometara jugoistočno od Liègea. To je selo siromašnih ljudi, s nešto više od 300 stanovnika, gotovo svih rudara i drvosječa.

Ovdje, međutim, Marija sebe definira kao “Djevicu siromaha” i označava vodu potoka kao znak očišćenja, ali i kao simbol “rijeka žive vode” koje teku iz onoga koji pozdravlja Evanđelje. Pojavljuje se 8 puta, od siječnja do ožujka 1933., 11-godišnjoj djevojčici Mariette Beco. Njezina poruka glasi: “Došla sam donijeti olakšanje od patnje.”

Ukazanja Tre Fontanea u Rimu (Italija)

“Marijin potpis” također se zaustavlja u Italiji, u Rimu. Bruno Cornicchiola bio je antiklerik koji je namjeravao ubiti papu, kojeg je smatrao poglavarom ‘sinagoge Sotone’. Kasnije je munjevito prešao na katoličanstvo, nakon izvanrednog iskustva 12. travnja 1947.

Toga je dana, zajedno sa svoje troje djece, ugledao na brdu Tre Fontane u Rimu djevojku velike ljepote, tamne puti i kose, s zeleni ogrtač i knjiga u rukama; i od tog trenutka kroz svoj život nastavio je primati duhovne poruke i proročke najave od nje sve do nekoliko mjeseci prije smrti, koja se dogodila 22. lipnja 2001. godine. On je je kršten u Katoličkoj Crkvi, a Vatikan je priznao ovo ukazanje.

Sirkuza Italija

Čudo – koje je Crkva prepoznala za nekoliko mjeseci – dogodilo se krajem kolovoza 1953. u Sirakuzi, u domu mladog para Angela Iannusa i Antonine Giusto, koji su čekali svoje prvo dijete. 29.-30.-31. kolovoza i 1. rujna potekle su “ljudske suze” iz gips ploče s prikazom bezgrešnog Marijina srca, postavljenog na uzglavlje bračne postelje.

Međugorje

Na istoku, “Marijin potpis” dopire do jednog od najpoznatijih mjesta na svijetu za marijanska ukazanja: Međugorja. Počevši od 24. juna 1981. godine, djeca u malom hercegovačkom selu suočeni su s izvanrednim događajima. Kažu da su vidjeli Mariju koja im se ukazala na brdu Podbrdo, a nekima se ukazuje i danas 40 godina nakon.

Međugorje je iako još ne posve priznato postalo jedno od najposjećenijih marijanskih svetišta na svijetu, a Gospa se tamo ukazuje kao Kraljica mira te je glavna poruka Međugorja: Mir, mir mora zavladati između ljudi, Boga i čovjeka.

Izvor: Aleteia

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er