OBITELJVJERA I DUHOVNOST

Godina sv. Josipa dolazi svom kraju: Okupljajte se srijedama koje su posvećene sv. Josipu, molite za obitelji i zagovor sv. Josipa neće izostati

Godina sv. Josipa dolazi svom kraju: “Svima nam je potrebna Božja blizina i utjeha, a osobito nam je potrebna blizina drugog čovjeka. To ste vi jedni drugima u obitelji. Molitvom se približavamo jedni drugima srcem. Josip je bio pravedan i vjeran Božji sluga, zaštitnik Isusa i Marije.

Iako ni sam nije shvaćao zašto je Bog izabrao baš njega, prihvatio je i izvršavao Božju volju. Okupljajte se srijedama koje su posvećene sv. Josipu, molite za obitelji, za Domovinu, za potrebe drugih ljudi. Zagovor sv. Josipa neće izostati”, istaknula je s. Danijela Koprek, piše portal hkm.hr

Godina posvećena sv. Josipa danas na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije dolazi svom kraju.

Sveti Otac Franjo proglasio ju je 8. prosinca 2020. godine. Kao poticaj da ne zaboravite na zaručnika Blažene Djevice Marije, Isusovog hranitelja i zaštitnika hrvatske Domovine – donosimo vam još jedno svjedočanstvo pripremljeno u suradnji s Dječjim vrtićem sv. Josipa u zagrebačkoj Granešini.

Svaku srijedu navečer okupite svoju obitelj oko kipa ili sličice sv. Josipa

Projekt “Obitelji vrtića i sv. Josip u zajedništvu vjere, nade i ljubavi” okuplja vrtićku djecu i njihove obitelji svake srijede na molitvu sv. Josipu. Prvotno zamišljen kao odgovor na sve veću potragu za Božjom blizinom, nakon potresa koji su obilježili 2020. godinu i pandemije koja je psihofizički i duhovno udaljila ljude, ovaj je projekt očuvao zajedništvo mnogih obitelji.

Stoga je naš poticaj vama cijenjeni slušatelji, da u godini posvećenoj obitelji “Amoris laetitia” – koja je započela na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka ove godine i trajat će do 26. lipnja 2022., kada će se u Rimu održati 10. svjetski susret obitelji – svaku srijedu navečer okupite svoju obitelj oko kipa ili sličice sv. Josipa i zajednički izmolite prigodne molitve sv. Josipu.

Molitvene srijede posvećene sv. Josipu u obiteljima korisnika vrtića

Neka vaše prigodne molitve sadrže nakane za Crkvu i Domovinu, za obitelji, radnike, nezaposlene, djecu, siromašne, bolesnike, putnike, očeve, redovnike i redovnice, svećenike,  studente, za sve progonjene zbog svjedočenja katoličke vjere.

Činimo i učinimo sve što od nas traži sam Bog, kako bismo svoje snove i ideale pretvorili u stvarnost bogatu Bogom

“Poput Josipa i sami smo pozvani oduševljavati se Božjom blizinom i prisutnošću. Ne bojmo se snivati Božje snove i poput Josipa biti idealisti koji žive od Božjih ideala, kako nas ne bi zarobili idoli ovoga svijeta. Budimo poput svetog Zaručnika Djevičina, ljudi čiste savjesti i oslobođeni strasti, pa ćemo u snu uživati sveti mir i Božju utjehu”, dio je molitvenog poticaja kojim su se roditelji služili na prijedlog ravnateljice vrtića s. Danijele Koprek.

Svima koji će se pridružiti ovom hvalevrijednom projektu s. Danijela je poručila:

“Svima nam je potrebna Božja blizina i utjeha, a osobito nam je potrebna blizina drugog čovjeka. To ste vi jedni drugima u obitelji. Molitvom se približavamo jedni drugima srcem. Josip je bio pravedan i vjeran Božji sluga, zaštitnik Isusa i Marije. Iako ni sam nije shvaćao zašto je Bog izabrao baš njega, prihvatio je i izvršavao Božju volju. Okupljajte se srijedama koje su posvećene sv. Josipu, molite za obitelji, za Domovinu, za potrebe drugih ljudi. Zagovor sv. Josipa neće izostati.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er