SVIJETZANIMLJIVOSTI

D. Trump press konferencija: Imamo lijek protiv COVID19. Znanstvena studija liječenja plazmom više nego uspješna!

Glasnogovornica Bijele kuće, Kayleigh McEnany (32) najavila je u nedjelju izvanrednu presicu američkog predsjednika Donalda Trumpa (74) na kojoj će pričati o velikom otkriću što se tiče liječenja korona virusa. Predsjednik se obratio uživo, a milijuni gledatelja pratilo ga je preko YouTube kanala Bijele kuće.

Trump je izvijestio da je Američka uprava za hranu i lijekove u nedjelju izdala odobrenje za hitnu upotrebu konvalescentne plazme za liječenje korona virusa kod hospitaliziranih pacijenata.

– Radi se o moćnoj terapiji koja transfuzijom seli jaka antitijela iz krvi oporavljenih pacijenata kako bi se pomoglo u liječenju pacijenata koji se trenutno bore s infekcijom. Ova terapija imala je nevjerojatnu stopu uspjeha – dodao je. 

Na konferenciji, koja je trajala 20-ak minuta, prisustvovali su ministar zdravstva Alex Azar te Dr. Stephen Hahn, povjerenik američke Agencije za hranu i lijekove.

Agencija je priopćila kako je zaključila da plazma može biti učinkovita kod liječenje korona virusa te da poznate i potencijalne prednosti proizvoda nadmašuju poznate i potencijalne rizike proizvoda, kako se navodi u priopćenju FDA (Američke Agencije za hranu i lijekove).

Konvalescentna plazma stvorena je iz krvi ljudi koji su se oporavili od Covida-19, a pokazala je uspjeh kod druga dva smrtonosna virusa – MERS i SARS. Koristi se i za liječenje gripe i ebole.

U.S. President Trump holds news conference at the White House in Washington

Ranije je Washington Post pisao kako će Trump na presici govoriti o liječenju konvalescentnom plazmom. ‘Ne radi se o nikakvom revolucionarnom otkriću već o terapiji koju je dosad isprobalo 70.000 pacijenata’, piše Washington Post.

Visoki dužnosnici u Bijeloj kući potvrdili su za američke medije da je to tema presice.

U.S. President Trump holds news conference at the White House in Washington

Trump je ranije na Twitteru napisao kako FDA otežava kompanijama da pronađu ljude na kojima bi testirali cjepivo i lijekove. 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er