MOLITVE

Fra Tomislav Pervan: Molitva zaštite tijekom cijelog dana

Fra Tomislav Pervan: Molitva zaštite tijekom cijelog dana. Ustanite, stavite znak križa na sebe, dajte svoj dan, misli riječi i djela Isusu i ne strepite… Navečer prije spavanja zahvalite što vas je vodio, opet se prekrižite i tako iz dana u dan.

Znak križa je obnova našeg krsnog saveza s Bogom a tada smo rekli slijedeće: Obnovimo stoga krsna obećanja kojima smo se nekoć odrekli Sotone i njegovih djela te obećali služiti Bogu u svetoj Katoličkoj Crkvi.


S. Odričite li se grijeha, da živite u slobodi djece Božje?
O. Odričem.
S. Odričite li se zavodljivosti zla, da vas grijeh ne nadvlada?
O. Odričem.
S. Odričite li se Sotone, začetnika i vođe grijeha?
O. Odričem.Slijedi ispovijest vjere:


S. Vjerujete li u Boga Oca Svemogućega, stvoritelja neba i zemlje?
O. Vjerujem.
S. Vjerujete li u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je rođen od Marije Djevice, trpio i bio pokopan, koji je od mrtvih uskrsnuo i sjedi zdesna Ocu?O. Vjerujem.
S. Vjerujete li u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni?
O. Vjerujem.

Zaključak ispovijesti:
S. To je naša vjera, to je vjera Crkve, njom se dičimo, nju ispovijedamo u Kristu Isusu Gospodinu našemu.
O. Amen.

Znamen križa najkraća je kršćanska molitva, ali i najteža, to je sažetak vjere koji bismo trebali pretočiti u svoj život. Svoj život kao kršćani započeli smo krštenjem u kojem smo uronjeni u Krista i opečaćeni znamenom križa. Taj je križ postao srce koje kuca u našem životu, osjetljivost i tankoćutnost koja nadahnjuje naš izbor i odluke, um kojim spoznajemo zbilju, snaga koja nam dopušta graditi međusobne odnose na vjerodostojan način.

Od “običnog znaka” križa i molitve U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, došli smo do najvećih tajni kršćanske vjere, došli smo do temelja. Križ je čovjek zahvaćen kršćanstvom, znak i spomen novoga svijeta. Zato sljedeći put, kada se budemo znamenovali znakom križa, imajmo na pameti da to nije običan znak, ni obično znamenovanje, već da je to poziv na početak pravoga života, našega uzdignuća prema punini slave i pobožanstvenjenja.

Fra Tomislav Pervan - medjugorje-news.com

ZAŠTITNA MOLITVA – MOLIMO JE JUTROM ILI UVEČER PRIJE SPAVANJA

Nakon znaka križa i Anđeo Gospodnji –  molimo zaštitnu molitvu – obucimo se u Božju borbenu opremu! ZAŠTITNA MOLITVA – MOLIMO JE JUTROM ILI UVEČER PRIJE SPAVANJA
U ime, snagom i riječju Isusa Krista, Gospodina svoga: Sav se oblačim u Božju borbenu opremu svjetlosti. Na glavu stavljam kacigu spasenja, na sebe navlačim oklop pravdenosti.

Svoje bokove opasujem istinom Boga svemogućega, a noge obuvam spremnošću na Radosnu vijest mira te oganj Duha Svetoga. U ljevici držim štit vjere, a u desnici mi je mač Duha: Božja riječ. Božja je riječ neosvojiva tvrđava i stoga se nikakvo zlo ne može približiti meni, momu životu ni momu obitavalištu. I tako u sretnu očekivanju spreman sam vršiti volju živoga Boga i Gospodina svoga Isusa Krista.  (Prema Poslanica Efežanima 6)

MOLITVA GOSPI

O Gospođo moja, o Majko moja! Tebi se sav prikazujem i da pokažem, kako sam Ti odan, poklanjam Ti danas oči svoje, uši svoje, usta svoja, srce svoje, naprosto svega sebe. Jer sam dakle sav Tvoj, o dobra Majko, čuvaj me i brani me kao stvar i svojinu svoju. *
Zdravo Marijo…

MOLITVA SV. IGNACIJA

Primi, Gospodine, svu moju slobodu. Primi pamćenje, razum i svu moju volju. Ti si mi darovao sve što imam i posjedujem. Sve Ti to vraćam i predajem potpuno Tvojoj svetoj volji, da svime upravljaš. Daj mi samo svoju ljubav i milost, i dosta sam bogat i ne tražim ništa više. (Sv. Ignacije Lojolski)

fra Tomislav Pervan

www.medjugorje-news.com


Izvor
rastimo u Gospodinu
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er