BiHČITLUKCRKVAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Fra Mario Knezović se pita…

Fra Mario Knezović napisao je na svom FB profilu zanimljiv članak kojeg prenosimo u cijelosti.

Imam pravo pitati?

Tražim odgovor na slijedeći upit: Ako je u trenutku proglašenja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bilo dvadesetak zaraženih i tada su uvedene stroge mjere, policijski sat itd.

Kako je moguće da se sada mjere ublažavaju, a u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini današnjim danom ima još 1.830 zaraženih?

Dakle, ako se na početku zaraze uvela strogoća, kako je moguće da će strogoća popustiti, a zaraženih je 180 puta više nego kad su mjere strogoće uvedene? Molim nadležne, ako je uopće više itko nadležan, da javnosti daju odgovor. Hvala!


NAPOMENA: Dok ne stigne odgovor, a vjerojatno nikada neće stići, dajem logičan prijedlog odgovora koji glasi: Ako je zbog maloga broja oboljelih trebalo na početku donijeti stroge mjere, onda ne postoji nikakva logika da se mjere ublažavaju kad je brojka oboljelih toliko narasla.

Dakle, ako se sad na ovoliku brojku oboljelih ublažavaju mjere, to znači da mjere nije trebalo ni uvoditi kad je bio mali broj oboljeli. Uglavnom oba stanja su neodrživa. Ili se pogriješilo s mjerama polovicom ožujka ili se sada griješi s mjerama krajem travnja. Zdrav mozak tako rezonira.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er