BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJACRKVAKRIŽEVACMLADIFEST 2020. MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

FRA MARIO KNEZOVIĆ: “ČUDESAN ZAOKRET ALI I OVO MORATE ZNATI”.

Vjerovali smo i vjerovao sam da Mladifest nije neki ilegalni i necrkveni događaj. Vjerovali smo i vjerovao sam da će i Papa stati uz Međugorje i Mladifest.

Vjerovali smo i vjerovao sam da će doći dan kad će biskupi predvoditi mise u Međugorju. Sve se to sad ostvarilo. Izišli smo iz “ilegale” jer su takvim “ilegalnim” iz ordinarijata u Mostaru držali Mladifest.

Nekako, nek me nitko krivo ne shvati, sad je ovo stanje slično onom nakon rata u Hrvatskoj i Herceg Bosni. Što hoću reći? Naime, ratnici koji su ginuli i borili se više nisu važni. Državu vode oni na čijim nogama nije bilo ratni “zengica”. Slično je i s Međugorjem.

Na scenu su stupili većinom skeptici i oni koji su sve promatrali iz daleka ili gradili karijeru u episkopatu. Tako to valjda mora biti. Neka bude. Ne treba od toga zazirati. Međugorje je vrijedno žrtve i tog puta. Nadam se da će biskupi osim svečanog oltara svoje mjesto naći na Brdu ukazanja i Križevcu. Stoga, s ponosom se sjećam fratara koji su kao znak osporavan dugo razdoblje djelovali u Međugorju.

Vezani članci

Mnoge su šibali protivni vjetrovi i udarali valovi. Oni su se izborili za ovo. Bez njih danas ništa ne bi bilo ovako. To nikad nezaboravimo. Parade i sporedni likovi su prolazni, a ti fratri ostaju svjedoci i žrtvoslov.

Suza mi hoće na oko kad se prisjetim što su ili što smo sve morali proći i kolike knedle u grlu nositi. Hercegovačka franjevačka provincija je doživjela rehabilitaciju, a poneki umrli i živi fratri još na nju čekaju.

Gospe hvala ti što nas vodiš Isusu i hvala ti za žrtvu fratara, vidioca, župljana i hodočasnika.

Grad na gori se nije mogao skriti.

U molitve stavljam i one koji su bili uzrok knedli u grlu.

Bog je milostiv.

www.medjugorje-news.com autor:Fra Mario Knezović

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker