VJERA I DUHOVNOST

Fra Marin Karačić: Ne daj da ti crne misli oviju svakodnevicu, đavao nas želi izolirati i odvući u tamu

“A đavao to upravo želi; izolirati nas i odvesti u samoću i tamu. Ako i počinimo neki grijeh onda nas uvjerava da se to događa samo nama te da nismo vrijedni druge šanse ni oprosta. Nemojte nasjedati na te zamke. Ne daj da ti crne misli oviju svakodnevicu, ne daj da ti se besmisao uvuče pod kožu i da ostaneš zarobljen u oblaku negativnosti”, piše fra Marin Karačić na svom Instagram profilu.

Hercegovački franjevac fra Marin Karačić na svojim se društvenim mrežama dotaknuo se povlačenja u samoću i izoliranja od drugih te je podsjetio da je upravo vrag taj koji nas želi izolirati i odvesti u samoću i tamu. Objavu fra Marina Karačića prenosimo u cijelosti:

Nemoj držati stvari u sebi. Progovori, izreci se, pronađi uho i srce koje će te saslušati, samo nemoj šutjeti.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemoj misliti da je glupo, nemoj misliti da je nebitno, da nikoga ne zanima i da ti nitko ne može pomoći. Problem kojeg sami vrtimo po glavi puno je veći nego kad ga s nekim podijelimo. Čim izgovoriš to naglas odmah barem malo lakše postane.

Problem kojeg sami vrtimo po glavi puno je veći nego kad ga s nekim podijelimo.

Toliko stvari proživljavamo u sebi. Zatvoreni u četiri zida svoga srca, izolirani od svakog savjeta, postavili smo straže obrambenih mehanizama da nam slučajno ne bi netko prišao i pružio pomoć. A tako nam je potrebna.

A đavao to upravo želi; izolirati nas i odvesti u samoću i tamu

A đavao to upravo želi; izolirati nas i odvesti u samoću i tamu. Ako i počinimo neki grijeh onda nas uvjerava da se to događa samo nama te da nismo vrijedni druge šanse ni oprosta. Nemojte nasjedati na te zamke. Ne daj da ti crne misli oviju svakodnevicu, ne daj da ti se besmisao uvuče pod kožu i da ostaneš zarobljen u oblaku negativnosti.

Želimo prijateljstvo i bliskost, a ovijamo se samoćom.

Žudimo za riječju, a bježimo u bolnu tišinu. Tražimo zagrljaj, a odgurujemo od sebe čovjeka. Želimo prijateljstvo i bliskost, a ovijamo se samoćom. Ali ima Netko tko progovara i u tišinama, ima Netko tko grli i bez tijela i dotiče bez osjeta. Pitaj Njega. Traži od Njega pomoć. On će te ohrabriti i dati ti pravi smjer.

HKM

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er